Annons:

Publicerad: 2023-04-22

Ny bullerkarta för Stockholm

Stockholms stad presenterar i ett pressmeddelande en ny bullerkarta som visar beräknade ljudnivåer från vägtrafiken och spårtrafiken. Kartan kan användas som ett viktigt verktyg för planering av nya områden och åtgärder mot buller. Förändringar kan ses där trafikflöden har ökat eller minskat, samt lokala skillnader där bullerskyddsåtgärder har genomförts. Den nya bullerkartan är lättillgänglig och kan uppdateras löpande för större förändringar i staden. EU:s Bullerdirektiv kräver att städer med över 100 000 invånare genomför strategiska kartläggningar av buller vart femte år.

Läs hela pressmeddelandet

Stockholms stad har tagit fram en ny bullerkarta. Bullerkartan visar beräknade ljudnivåer från vägtrafiken och spårtrafiken i Stockholm.

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Notis

Sju regioner: Kollektivtrafiken måste ges plats på spåren

Pendlarna måste kunna lita på pendel- och regionaltågen när reglerna för järnvägen görs om i Sverige och EU. Med både ökad gods- och passagerartrafik behövs långsiktighet, flexibilitet och förståelse för kollektivtrafikens behov i planeringen för järnvägen. Det skriver de sju regionerna i Mälardalsrådets infrastruktursamarbete i ett gemensamt svar till regeringen och Europeiska kommissionen.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.

Notis

Göteborg får ny stadsport vid Centralen

I våras gick Göteborgs stad ut med en utlysning för stadsrummet runt Västlänkens Station Centralen. Yrkesverksamma konstnärer fick då chans att bidra till ett av de största offentliga konstprojekten i Göteborgs historia. Nu har en jury utsett vinnaren. Det blev stockholmsbaserade duon Goldin+Senneby.