Annons:

Uppdaterad: 20 januari 2024

Möte med järnvägsbranschen

Här får du träffa alla de personer i vår bransch som gör skillnad, de som är proffs och som brinner för sitt jobb. Vill du lyfta fram någon särskild som du tycker förtjänar att lyftas fram är du välkommen att höra av dig till redaktionen@jarnvagar.nu.

Våra svenska järnvägshjältar jobbar hårt, oftast i det tysta, för att bygga, underhålla, köra och förbättra vårt järnvägssystem. Deras insatser har stor inverkan på Sveriges utveckling.

Här möter du ingenjörer och konduktörer, spårarbetare och lokförare, ledare och tågvärdar. De står alltid vid frontlinjen och gör det möjligt för oss som land att koppla samman städer och samhällen. De gör vår vardag och resorna enklare och bättre.

Många av våra kolleger i branschen arbetar i det tysta och utan att få det erkännande de egentligen borde få. Men eftersom deras arbete är en viktig del av vår vardag, vill vi hedra deras insatser och påminna om deras viktiga roll för järnvägen – idag och i framtiden.

Annons:

Porträtt

Trivs bättre som tågvärd i Danmark

Fredrick Neptin trivs bättre som tågvärd i Danmark än han gjorde i Sverige. Han uppskattar ordning och reda, kontinuitet och generösa personalförmåner. DSB sköter nästan alla tågtrafik och det är ett och samma biljettsystem över hela Danmark.

Porträtt

Kaffe-Jocke: ”En järnvägare springer inte!”

Från morgonens första kopp till kvällens sista stopp. Lokföraren Joakim ”Kaffe-Jocke” Thörnvall har nästan tre decennier bakom spakarna och bjuder här på en berättelse som går långt bortom rälsen och kaffepauser. Från morgonens första säkerhetskontroll till kvällens sista stopp får vi inblick i ett yrkesliv som kännetecknas av passion, precision och en kärlek till järnvägen.

Porträtt

Fredrik Johansson bryter ny mark

Jobbet på Vossloh var tänkt som ett tillfälligt arbete under 1990-talets krisår. Men det förde in elektrikern Fredrik Johansson på en helt ny bana. Nu är han en del av spjutspetsutvecklingen som effektiviserar järnvägsunderhållet i Sverige.

Annons: