Annons:

Publicerad: 2023-09-23

Störningar på Västkustbanan

Under hösten utför Trafikverket flertalet arbeten med olika omfattning på Västkustbanan. Halland påverkas främst 6–8 oktober, när tågen stoppas mellan Halmstad och Göteborg. Men även under vecka 39 kommer det bli riktigt besvärligt för resande i Skåne.

– Vi är medvetna om att dessa arbeten som Trafikverket utför gör det stökigt för våra resenärer. Men det är viktiga satsningar som görs på Västkustbanan. När dubbelspåren genom Varberg och mellan Ängelholm och Maria i Skåne är klara kommer det bli mycket bättre förutsättningar för tågtrafiken. Även Västlänken kommer ge oss nya möjligheter när den är klar, säger Yasmine Möllerström Henstam kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Det som främst påverkar Halland är att Trafikverket den 6–8 oktober utför arbeten både vid Göteborg Central och på sträckan mellan Halmstad och Varberg. Detta kommer att stoppa tågtrafiken mellan Halmstad och Göteborg fredagen den 6 oktober till och med söndagen den 8 oktober. Även sista Öresundståget på torsdagskvällen påverkas, samt Västtågen mellan Varberg–Åsa och Varberg–Veddige.

Fler arbeten:

  • Den 25–26 september samt 2–3 oktober, utför Trafikverket ett underhållsarbete kvällstid mellan Göteborg–Laholm. Vissa tåg ställs in och ersätts med buss.
  • Under vecka 39 (25 september–1 oktober) kommer det vara mycket besvärligt att resa längre sträckor, särskilt till och från Skåne.
FOTO: Hallandstrafiken

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Här byggs flaskhalsen bort

I december 2024 ska den sista betydande flaskhalsen på Västkustbanan förvandlas till historia. Då tas järnvägstunneln under Varberg och dubbelspåret mellan Varbergs station och Hamra i bruk.

Debatt

Privata sektorn kan finansiera de nya snabbspåren

"Nya planeringsmetoder och ny byggteknik reducerar kostnaderna för och riskerna med att bygga nya järnvägar. Det finns gott om tillgängligt privat kapital som söker långa investeringar med stabil avkastning," menar Börje Lundvall på Projektfinans AB.

Notis

Triss i nya vd:ar hos MTR

Anders Gustafsson och Lena Herrmann har utsetts till nya verkställande direktörer för MTR Mälartåg respektive MTR Pendeltågen. Oliver Bratton har utsetts till ny vd för MTR Tunnelbanan.