Annons:

Publicerad: 2024-02-02

SJ tar bort ombokningsbara biljetter

SJ drar in möjligheten att boka om biljetter för resor från och med 1 april 2024.

Anledningen är att SJ under året ska byta ut sitt bokningssystem och för att förbereda för bytet är denna funktion något som måste tas bort tillfälligt.

Det finns i dagsläget ingen information om när SJ återinför möjligheten att boka om biljetter.

Däremot sänks priset på återbetalningsbara biljetter till kostnaden för ombokningsbara biljetter under tiden som bytet av bokningssystem pågår.

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Nyhet

VR tar över Öresundstågen

VR tar i december nästa år över tågkörningen av och för Öresundståg. Avtalet gäller i fem år och är värt sex miljarder kronor. Med det nya kontraktet växer VR på några år till det nästa största tågtrafikföretaget i Sverige.

Notis

Omtag Svensk Järnväg släpper ny rapport

Infrastrukturen är en fråga för hela Sverige. Den bristfälliga infrastrukturen och inte minst järnvägssystemet, är ett hinder för Sveriges tillväxt. Det konstaterade Omtag Svensk Järnväg på sitt senaste seminarium i Stockholm 8 oktober 2024.

Notis

Tekniken satte stopp vid SJ:s biljettsläpp

SJ:s julbiljettsläpp på onsdagsmorgonen drabbades av tekniska problem, vilket försvårade för resenärer att boka sina biljetter. Detta trots det digitala kösystem som införts för att hantera hög efterfrågan.

Notis

VR:s snabbtåg byter namn till Grodan

Efter en omröstning bland resenärer är det nu klart vilket nytt namn det blir på ett av VR:s snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Det vinnande alternativet blev Grodan med 42 procent av rösterna. På andra plats kom Ei saa peittää, medan Grönluvan fick minst antal röster.

Nyhet

Gammal kioskvagn som ny

Den första av de tio kioskvagnar som moderniseras av VR Fleetcare i Pieksämäki har nu satts i trafik i SJ:s Intercity-tåg mellan Stockholm och Dalarna. Samtidigt renoveras den gamla X2000-reserven.

Nyhet

SJ kör egna tågen i Danmark

Från tidtabellsskiftet i december kommer SJ:s lokförare att köra nattågen Malmö–Padborg. Sittvagnarna är äntligen i trafik men renoveringen av restaurangvagnarna drar ut på tiden. Avtalet med Hector Rail om tågdragningen genom Danmark förnyas inte.

Nyhet

VR tappar tio procent

VR kommer att kunna köra 90 procent av dagens tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg, åtminstone under första året med kontaktledningsbyte mellan Olskroken och Alingsås.