Annons:

Publicerad: 2023-06-14

MTRX bevakar biljettsläpp

MTRX erbjuder nu kunderna bevakning av biljettsläppen. Den som är intresserad av att resa med MTRX kan få ett meddelande när biljetterna finns tillgängliga.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik

MTRX erbjuder nu bevakning av biljettsläpp. MTRX-tåg 12013 från Stockholm till Göteborg passerar Mollaryd mellan Herrljunga och Borås i juli 2021 dagarna innan spårbytet på banan.

”Det har ju varit många sena besked från Trafikverket om inställda och omledda tåg det senaste året och våra kunder har haft svårt att boka sina resor”, säger Filip Thunell, vd på MTRX.

”De som inte haft tid eller möjlighet att regelbundet kolla när biljetterna släppts kan ha missat möjligheten att resa en viss tid eller en viss dag.”

Men sedan förra veckan erbjuder MTRX de som vill resa med företaget bevakning av biljettsläpp.

Mail om biljettsläpp

Den som vill resa en viss dag anmäler sitt önskemål till MTRX och får ett meddelande via mail när biljetterna finns tillgängliga.

Den nya funktionen hjälper resenärer hitta biljetter när banarbeten försenar biljettsläpp men också vid populära resdagar som kring jul och midsommar”, säger Filip Thunell. ”Vi gör det lättare att hitta resor för alla som vill resa vissa dagar.”

Annons:

MTRX, som inledde snabbtågstrafik mellan Stockholm och Göteborg 2015 under namnet MTR Express, har enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI) alltsedan premiäråret haft de nöjdaste tågresenärerna i Sverige.

Näst bäst i i branschen

I sammanställning över hela transportbranschen hamnade MTRX i år på en andraplats efter bussbolaget Vy Bus4you.

Därmed brädar MTRX samtliga övriga tågtrafikbolag och alla flygbolag som deltar i SKI:s mätning.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Beslut om spårrivning i höst

Det mesta pekar på att Lysekilsbanan kommer att bli 108 år men inte mer. Trafikverkets styrelse beslutar troligen i höst att riva upp den elektrifierade järnvägen mellan Bohusbanan och Lysekil.

Nyhet

SJ kör fler tåg

SJ kan öka trafiken på flera linjer när nya tidtabellen träder i kraft 10 december. Bristen på lokförare är allt mindre besvärande och SJ har gott om lok och vagnar.

Nyhet

Revolutionerande kassett på spåret

En kassett för lyft av lastbilstrailrar kan revolutionera transporterna av lastbilsgods på järnväg i Sverige. Kassetten provades nyligen i Folkesta och ska i höst testas i större skala i Sverige.