Annons:

Publicerad: 2023-07-03

Ny tågverkstad i Göteborg

Train Alliance kommer att bygga en ny verkstad för underhåll och reparationer av lok och godsvagnar i närheten av Skandiahamnen i Göteborg. Lokaliseringen beslutas i höst. Verkstaden ska stå klar senast 2028.

Text: Ulf Nyström  Foto: Train Alliance

Den nya lokverkstaden på Rala-området i Hallberg ska invigas i höst.

Annons:

”Allt fler godståg ankommer till o0ch avgår från Göteborgs hamn och det finns ett behov av en trafiknära verkstad för lok och godsvagnar i anslutning till kombiterminalen eller någon av hamnarna”, säger Joakim Weijmer, vd för Train Alliance.

”Vi har sedan förra årets ett samarbetsavtal med Göteborgs hamn och vi utreder nu tillsammans den bästa placeringen av den nya verkstaden.”

Osäker framtid för lokverkstad i Sävenäs

Framtiden är dessutom osäker för lok- och godsvagnsverkstäderna i Sävenäs.

Västtrafik bygger för närvarande ut motorvagnsverkstaden i Sävenäs för att kunna ta hand om X80-tågen när de levereras med start nästa år.

Trafikverket bygger uppställningsspår för tåg i Lärje vid Vänerbanan, fyra kilometer norr om Göteborg C

”Helt klart behövs det möjlighet att reparera och underhålla godsvagnar och lok i närheten av hamnen”, säger Joakim Weijmer. ”Dessutom finns inte så många andra möjliga lokaliseringsalternativ i Göteborgsområdet.

Train Alliance har sedan några år en verkstad i närheten av Malmö hamn och en på Rala-området strax norr om Hallsberg.

Verkstadsbygge pågår i Hallsberg

För närvarande pågår byggandet av en lokverkstad vid tågservicehallen i Rala. Invigningen sker i höst.

”Vi kommer att hyra ut lokverkstaden till Siemens med ett 25-årigt kontrakt”, säger Joakim Weijmer. ”Investeringen uppgår till 120 miljoner kronor och inkluderar infrastrukturen.”

Ny lokverkstad i Hallsberg

Train Alliance bygger en ny lokverkstad på Rala-området i Hallsberg för Siemens Mobility. Verkstaden ska vara klar hösten 2023 och beräknas kosta 150 miljoner kronor.

Train Alliance har sedan tidigare säkrat mark som är detaljplanelagd för järnvägsverksamhet för att etablera nya verkstäder i Borlänge och Luleå. Företaget äger totalt två miljoner kvadratmeter mark i anslutning till rangerbangårdar och kombiterminaler.
Målet är att ha även dessa verkstäder klara till år 2028.

”Vi vill kunna erbjuda lok- och godsvagnsägare nödvändigt underhåll i nära anslutning till de viktiga start- och slutpunkterna i transportkedjan”, säger Joakim Weijmer. ”Det ger ett mer effektivt underhåll.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

SJ tar över nattågen i norr

SJ tar 15 december över körningen av nattågen till och från Övre Norrland. Trafikverket direktupphandlar trafiken av SJ sedan avtalet med nuvarande operatör Vy Tåg inte förlängts.

Nyhet

VR efter Vy i norr

VR Sverige tar över tågkörningen för Norrtåg från december 2025. VR:s vinnande anbud var på 3,2 miljarder kronor. Anbudet från Vy Tåg, som nu kör tågen, var på 3,6 miljarder kronor.

Nyhet

Infrastruktur ordet för veckan i Almedalen

Det var en strålande solig och varm i Visby och trots att både bad och hemfärd lockade, fanns det inte en enda ledig plats på Samhällsbyggararenan när Almedalsveckans hetaste seminarium, "Transportsystemet för oss närmare – Sverige växer med järnvägen”, drog igång på fredagsmorgonen.