Annons:

Publicerad: 2022-11-14

Nya nattåg om fem år

I mars nästa år sänder Trafikverket ut anbudsförfrågan för 16 lok och 99 vagnar för den upphandlade nattågstrafiken mellan Stockholm och Norrland. Planen är att ha de nya tågen i trafik 2027–2028.

Text: Ulf Nyström Foto: Kasper Dudzik

I den upphandlade nattågstrafiken mellan Stockholm och Övre Norrland används lok och vagnar som Trafikverket tillhandahåller. Tåg 91 Luleå-Stockholm med Rc6 1329 som dragkraft gör uppehåll i Sundsvall vid 01-tiden natten till 14 maj 2021.

Annons:

”Vi går troligen ut med en inbjudan till presumtiva leverantörer i december i år och med en formell anbudsförfrågan vecka 11 nästa år”, säger Martin Edlund, avdelningschef för spårgående fordon på Trafikverket.

”Vi hoppas på leverans 2027–2028 men det är svårt att bedöma när lok- och vagntillverkare har kapacitet att bygga nya fordon.”

Trafikverket tillhandahåller de fordon som används i den upphandlade nattågstrafiken mellan Stockholm och övre Norrland, för närvarande tolv lok och 75 vagnar.

SJ använder fortfarande egna vagnar

I den upphandlade trafiken mellan Stockholm och Duved i Jämtland, som utförs av SJ, används SJ:s lok och vagnar.

Trafikverket vill dock att all upphandlad nattågstrafik ska utföras med fordon som tillhandahålls av Trafikverket.

Rc6-loken som används i den upphandlade trafiken är tillverkade 1985–1988 och ligg- och sovvagnarna 1985–1994. Vagnarna som tillhör Trafikverket moderniserades för 10–15 år sedan.

SJ:s nattågsvagnar, som även används i icke-upphandlad trafik som Stockholm–Malmö och Göteborg–Umeå, kommer att moderniseras de närmaste åren.

Trafikverket vill köpa nya nattåg

Annons:Trafikverket vill köpa nya nattågTrafikverket vill köpa 16 lok och 100 vagnar för att kunna tillhandahålla alla fordon för den upphandlade tågtrafiken mellan Stockholm och Norrland. Prislappen väntas hamna på 3,7 miljarder kronor.Text: Ulf Nyström Foto:...

Trafikverkets lok och de flesta vagnarna faller dock för åldersstrecket inom några år. Trafikverket har enligt beslut i riksdagen beviljats en låneram hos Riksgälden på 3 855 miljoner kronor för att köpa nya lok och vagnar.

16 lok och 99 vagnar

”Vi räknar med att det krävs tolv lok och 75 vagnar för trafiken mellan Stockholm och Övre Norrland och fyra lok och 24 vagnar för trafiken mellan Stockholm och Jämtland”, säger Martin Edlund.

”Enligt riksdagsbeslutet får vi köpa lika många lok och vagnar som används i dag, inte fler.”

Fördelningen mellan ligg- och sovvagnar är dock inte spikad ännu. Det senaste årtiondet har en allt större andel av nattågsresenärerna valt att åka sovvagn.

Under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet raderades nattågstrafiken på kontinenten nästan ut medan den fortfarande stod relativt stark i Sverige.

Men de senaste åren har nattågen fått en renässans och det statliga österrikiska tågtrafikbolaget ÖBB har tagit ledartröjan.

I den upphandlade nattågstrafiken mellan Stockholm och Jämtland används SJ:s lok och vagnar. SJs tåg till Åre yr upp snön vid Undersåker i mars 2014.

Återstart för nattåg till Tyskland

Snälltåget kör sedan 2012 nattåg till Berlin. Vagnarna överfördes tidigare med färja från och till Trelleborg men körs sedan förra året via Danmark. SJ inledde 1 september i år i nattågstrafik mellan Stockholm och Hamburg via Danmark.

Såväl Snälltåget som SJ använder bättre begagnade vagnar från Tyskland och Österrike i utlandstrafiken.

”Det är först nu det åter börjat tillverkas nya sov- och liggvagnar och Siemens levererar ett stort antal vagnar till ÖBB”, säger Martin Edlund.

”Därför bör det inte vara några problem med leverans av vagnar till Sverige om fyra–fem år.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Fler godståg Norge–Sverige

Cargonet utökar i december godstågstrafiken mellan Göteborg och Oslo från en till fem dagar i veckan och börjar i vår att köra godståg mellan Oslo och Eskilstuna.

Nyhet

Green Cargo ställer in

Green Cargo har tvingats till stora neddragningar av tågtrafiken på grund av lokförarbristen. Kunderna är oroliga och en del gods går nu på lastbil. Men godsvolymerna på järnväg ökar.