Annons:

Publicerad: 2023-11-25

Siemens öppnar servicedepå för lok i Hallsberg

Siemens Mobility invigde officiellt sin nya servicedepå för moderna lok i Sverige den 22 november 2023. Anläggningen i Hallsberg är strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren.

Depån i Hallsberg är utrustad med avancerade digitala verktyg och system som snabbt och effektivt kan utföra förebyggande och avhjälpande underhåll. För aktörer som opererar över landsgränserna är anläggningen i Hallsberg strategiskt placerad längs TEN-T-korridoren.

“Hög tillgänglighet av rullande materiel är en förutsättning för framgång för järnvägsoperatörer och en av de viktigaste förutsättningarna för att möta de ökande kraven på hållbar godstrafik. Den nya anläggningen ökar vår kapacitet och breddar våra förebyggande och avhjälpande underhållstjänster, vilket säkerställer upp till 100 procents tillgänglighet för loken”, säger Kristina Nyquist, vd för Siemens Mobility AB.

Siemens Mobilitys lokverkstad i Hallsberg. FOTO: Siemens

ANNONS:

Du kanske också är intresserad av:

Nyhet

Slagg orsakade urspårning

Urspårningen mellan Sikträsk och Linaälv på Malmbanan i november 2021 orsakades av en utmattningsspricka i en av rälerna som ledde till ett rälbrott när det tunga malmtåget passerade.

Nyhet

Motstridiga resultat i nya bromstester

Bromssträckorna blev väldigt korta när nya prov med bromsblock i kompositmaterial inleddes i januari. Temperaturen var mellan -6 och -19 grader. Men när proven fortsatte i snörök blev tågens bromssträckor extremt långa. Nu fortsätter proven.

Nyhet

Corona bromsar utbildningar

Coronapandemin sätter käppar i hjulen för många av Sveriges blivande lokförare. SJ och MTR har stoppat arbetsplatspraktiken för lokförareleverna och många elever är oroliga. Men Green Cargo, Hector Rail och SJ Götalandståg tar fortfarande emot praktikanter.