Annons:

Publicerad: 2023-10-07

Vossloh skriver ramavtal med Banedanmark

Vossloh utökar sin marknadsandel avsevärt i Danmark. Nyligen slöts två ramavtal med den statliga järnvägsoperatören Banedanmark för leverans av växelsystem och motsvarande reservdelar med en löptid på fyra år och en total volym på cirka 40 miljoner euro. Båda avtalen är försedda med optioner och kan förlängas av Banedanmark två gånger med ytterligare två år.

Vossloh kommer att etablera en lokal montageanläggning på cirka 3 000 kvadratmeter intill Banedanmarks produktionsanläggning för betongsliprar i Fredericia. Den lokala anläggningen gör det möjligt för Vossloh att leverera järnvägsinfrastruktur och komponenter till Banedanmark med korta ledtider, på ett mycket kostnadseffektivt och ekologiskt hållbart sätt.

“Norra Europa har varit en viktig marknad för oss vad gäller växelsystem i flera år. Bara under 2022 genererade vi försäljningsintäkter på cirka 130 miljoner euro på den nordeuropeiska marknaden. Ordern från Banedanmark stärker vår marknadsposition avsevärt på den viktiga danska marknaden”, säger Camilla Helgesson, Country Manager Sweden Vossloh Nordic Switch Systems AB.

“Vi ser fram emot ett förtroendefullt, långsiktigt och – inte bara ur geografisk synvinkel – nära samarbete. Vårt tydliga kundfokus har återigen visat sig vara rätt väg och spelade en avgörande roll för att vinna detta kontrakt”, säger Jan Furnivall, COO för Vossloh AG.

MFB IC3-tog vid Randers. FOTO: Kasper Dudzik

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Än fungerar MPK

Tack vare ett mycket omfattande manuellt arbete fungerar tågtrafiken i Sverige även under måndagen utan några större störningar. Men frågan är hur länge det intensiva handarbetet kan fortsätta.

Nyhet

Unik expansion i Falköping

På tolv år har logistikcentret i Falköping växt från ingenting till en av Sveriges största. Nu anläggs en överlämningsbangård med tre spår och torrhamnen byggs ut med 84 000 kvadratmeter.

Nyhet

Infranord storhandlar

Det går att byta kontaktledningsanläggningen snabbare än i dag och med betydligt kortare tid för avstängning av spåren. Det hävdar Infranord som köper nya maskiner för trådbyten.

Notis

Störningar på Västkustbanan

Under hösten utför Trafikverket flertalet arbeten med olika omfattning på Västkustbanan. Halland påverkas främst 6–8 oktober, när tågen stoppas mellan Halmstad och Göteborg. Men även under vecka 39 kommer det bli riktigt besvärligt för resande i Skåne.