Annons:

Publicerad: 2023-04-22

Kalldusch för järnvägskapaciteten i Sydsverige

Byggföretagen i Syd varnar i ett pressmeddelande för att järnvägsnätet i Sydsverige riskerar att bli än mer överbelastat efter Fehmarn Bält-förbindelsens färdigställande mellan Danmark och Tyskland. Enligt Byggföretagen i Syd behöver kapaciteten öka för att järnvägen inte ska stanna och den gröna omställningen med varutransporter från väg till järnväg inte ska utebli. Tidöpartiernas beslut att avbryta planeringen av nya stambanor har enligt Byggföretagen i Syd lett till en kalldusch för järnvägskapaciteten i Sydsverige.

“Behovet av ökad kapacitet på järnvägen går inte att trolla bort” (barometern.se)

Läs hela pressmeddelandet

ANNONS:

Fler notiser

Kapacitet Nyhet

Ingen plats för fler godståg

När tunneln under Fehmarn Bält är klar 2029 kommer godstågstransporterna mellan Norra Tyskland och Sverige att öka med 200-300 procent. Men ingen vet hur godstågen ska få plats på spåren i södra Sverige.

Notis

Toppmöte mellan LKAB, Trafikverket och BDX

LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström och Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana och BDX vd Catrin Ingvarsson träffades i Kiruna onsdagen den 10 januari. Anledningen till mötet var att gå igenom arbetet med återställningen av banan efter urspårningen i Vassijaure den 17 december.