Annons:

Publicerad: 2023-06-28

Västtrafik satsar på mer tågtrafik

För att möta ökat resande satsar Västtrafik på tätare tågavgångar. Det står klart sedan Västtrafiks trafikplan för 2024 har beslutats.

– Kollektivtrafiken i vår region behöver ständigt ses över och utvecklas i takt med att regionen växer och fler reser kollektivt. Nästa år satsar vi främst på tätare turer i tåg- och busstrafiken där resandet är högt och där det finns potential att locka fler resenärer till kollektivtrafiken, säger Bijan Zainali, Västtrafiks styrelseordförande.

Det är både Västkustbanan och Västra stambanan som får fler tågavgångar under nästa år. Flera nya avgångar sätts in på sträckorna:

  • Göteborg–Vänersborg
  • Göteborg–Varberg
  • Göteborg–Säffle/Åmål
  • Borås–Varberg
  • Uddevalla–Herrljunga–Borås

De flesta trafikförändringarna införs i december i år.

Bijan Zainali (S), Västtrafiks styrelseordförande. FOTO: Västtrafik

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Inställda tåg dyra för MTR

MTR Mälartåg har tvingats betala drygt tio miljoner kronor i viten till Mälardalstrafik för inställda tåg sedan MTR tog över den upphandlade regionaltågstrafiken i Mälardalen i december förra året.

Nyhet

En miljon med MTRX i år

2022 blev det bästa året i MTRX korta historia. Omsättningen fördubblades och förlusten krympte kraftigt. I år kommer MTRX troligen att kunna redovisa vinst för första gången.

Nyhet

SJ går åter med vinst

SJ lyckades under tredje kvartalet vända de stora förlusterna som drabbat bolaget under pandemin till en liten men dock vinst. Pandemin har kostat SJ närmare fem miljarder kronor. 16 november premiärvisas nya X2000.