Annons:

Publicerad: 2023-11-25

36 tons kokiller till Sverige på godståg

DB Cargo Full Load Solutions samordnar transporter av upp till 36 ton tunga kokiller till svenska stålverk. Från Italien, genom Europa och upp till mottagare runt om i Sverige går frakten på järnväg.

DB har transporterat kokiller till stålverk runt om i Sverige löpande det senaste decenniet. Kokill, en gjutform för flytande metall, är både tungt och skrymmande gods som kräver specifik specialutrustning för att transporten ska vara möjlig att genomföra.

“Vi måste se till att särskilt tunglastande vagnar finns på plats, det krävs omfattande lastsäkring av godset samt specifika transporttillstånd på de sträckor där kokillerna transporteras med lastbil”, säger Per-Ola Fyhr, Forwarding Agent på Full Load Solutions och ansvarig för den operativa delen av transporten.

Transport med järnväg

DB använder även lastbil och sjöfrakt som transportmedel på kortare sträckor, men det är främst på järnväg de transporterar gods, precis som vid den här dörr-till-dörr-lösningen. I de fall då avsändare eller mottagare inte är ansluten till järnvägsspår transporteras godset med lastbil till och från terminalen.

“Vi är stolta över att kunna erbjuda effektiva och hållbara transportlösningar även för mer komplexa transporter. Genom att transportera på järnväg minskar inte bara miljöpåverkan och koldioxidutsläppet, vi undviker även onödig belastning och slitage på våra vägar”, säger Peter Nerheden, Account Manager på Full Load Solutions och ansvarig säljare för specialtransporter.

Det krävs omfattande lastsäkring för att hålla kokillerna på plats under transporten genom Europa. FOTO: DB Cargo

ANNONS:

Du kanske också är intresserad av:

Nyhet

Fortsatta problem med MPK

Så länge tågen går enligt den fastlagda tågplanen är bristerna överkomliga. Men alla avvikelser kräver mycket merarbete, både inom Trafikverket och på tågtrafikföretagen. De senaste dagarna har sjukskrivningarna ökat.

Nyhet

Hård kritik mot införandet av MPK

Införandet av planeringsverktyget Marknadsanpassad planering av kapacitet (MPK) vid Trafikverket innebar allvarliga problem och stora störningar i tågtrafiken. En utvärdering visar på stora brister vid införandet.

Nyhet

Ökande transporter till Båramo

Transporterna av containrar i Båramopendeln mellan Skandiahamnen i Göteborg och Båramo kombiterminal i Skillingaryd ökade med fyra procent under första halvåret i år jämfört med första halvåret 2019.