Annons:

Publicerad: 2020-04-02

Coronakris för länstrafikbolagen

Det kraftigt minskade resandet med kollektivtrafiken drabbar de svenska länstrafikbolagen och de 21 regionerna hårt. Förlusterna kan uppgå till en miljard kronor varje månad. När krisen är över kan det bli omöjligt att återgå till normal trafik.

Text: Ulf Nyström Foto: Kasper Dudzik

Möte mellan SL pendeltåg strax utanför Tumba.

Annons:

Skånetrafiken blöder fem miljoner kronor per dag. SL i Stockholms län förlorar cirka 400 miljoner kronor i månaden, Västtrafik kan tappa 200 miljoner kronor i april och Länstrafiken i Norrbotten går miste om två miljoner i månaden.

Resandet i Skåne har minskat med 50 procent i busstrafiken och med 40 procent i tågtrafiken.

“Det är allvarligt för finansieringen av kollektivtrafiken som baseras till häften av skattemedel och till hälften av biljettintäkter”, säger Linus Eriksson, vd för Skånetrafiken till Sveriges Television.

 

Länk till SVT

Fortfarande görs 200 000 resor om dagen i Skåne och många är beroende av trafiken för sina jobb och studier. Linus Eriksson menar att det är viktigt att upprätthålla trafiken.

Skånetrafiken glesar ut turerna och tar bort turer med få resenärer. Folkhälsomyndigheten vill att man undviker trängsel i kollektivtrafiken men det är dyrt att köra med halvtomma bussar och tåg.

Vissa avgångar inställda

Västtrafik har 40 procent färre passagerare i bussarna och 55 procent färre i tågen.

“Men vi försöker att inte glesa ut trafiken”, säger Jarl Samuelsson, trafikchef på Västtrafik.

“Om vi tvingas köra färre turer och glesare trafik beror det på att trafikföretagen saknar personal.”

Vissa tågavgångar mellan Göteborg och Stenungsund har varit inställda på grund av personalbrist men trafiken är nu åter normal. Tågen mellan Trollhättan och Ed är inställda tills vidare, resenärerna får åka taxi.

Spårvagnstrafiken är inställd på linje 13 och har varit utglesad på samtliga linjer men har de senaste dagarna kunnat återgå till den normala på linjer med flest resande. Hälften av biljettkontrollanterna tjänstgör nu som trafikvärdar och skall bland annat se till att det inte blir någon trängsel ombord på bussar och spårvagnar.

Mindre pengar till sjukvården

Enligt branschorganisationen Svensk kollektivtrafik och Sveriges kommuner och regioner (SKR) drabbar förlusterna regionerna. Normalt bekostas kollektivtrafiken till ungefär hälften av biljettintäkter och till hälften av skattepengar. Att köra halvtomma tåg och spårvagnar kostar lika mycket som att köra fullsatta vagnar. Halverade biljettintäkter men bara marginellt reducerad trafik leder till stora förluster som medför att det blir mindre pengar till sjukvården.

“Länstrafikbolagen förlorar nu stora belopp varje dag och förlusterna accelererar”, säger Helena Leufstadius som är vd för Svensk Kollektivtrafik.

Efterlyser riktat stöd

Svensk Kollektivtrafik vill se statliga insatser för att undvika att länstrafikbolagen kollapsar och företag som kör tåg eller buss för länstrafikbolagen går i konkurs. Med konkurser blir det omöjligt att återgå till normal trafik när coronakrisen klingar av.

“Om det här fortsätter så här tre månader saknas det tre miljarder”, säger Helena Leufstadius.

“De pengarna finns inte, då kan vi inte betala operatörerna. Då måste vi dra ner trafiken. Det finns inga möjligheter att komma tillbaka om det inte blir någon form av riktat stöd från staten.”

På torsdagsmorgonen meddelade januaripartierna att kommuner och regioner kommer att få ytterligare 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen. 70 procent av pengarna går till kommunerna och 30 procent till regionerna. Pengarna är inte öronmärkta.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Tågen rullar åter för ICA

Scanlog, ICA, Volvo och Green Cargo har kommit överens om att köra godstågen mellan Gent och Sverige trots att transporterna av komponenter för Volvo ligger ner på grund av coronapandemin. Tåget går nu två gånger i veckan.

Nyhet

Inget snabbt spårbyte i sikte

Många tåg på sträckorna Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö, Gävle-Linköping samt Stockholm-Hallsberg ställs in kommande veckoslut när Trafikverket skulle påskynda bytet av skadade räler mellan Sparreholm och Flen. Men kylan gör det omöjligt att använda spårbyteståget.

Nyhet

Klart spår till Flen

Inom kort blir ett av spåren mellan Sparreholm och Flen klart för trafik efter byte av rälerna. När det andra spåret fått nya räler beror på hur länge kylan varar i Sörmland.

Nyhet

Nya rekord på tåg till Göteborgs hamn

Containertransporterna till och från Göteborgs hamn är trots coronapandemin nära tidigare rekordnivåer. När Manila Maersk anlöpte Göteborg hanterades 4 450 containrar på 30 timmar. De allra flesta ankom hamnen med tåg.

Om järnvägens kapacitet i Sverige. Idag har nyttjandet av järnvägen i det närmaste nått maxkapacitet. Ny järnvägskapacitet möjliggör redundans, vilket i sin tur är en förutsättning för att kunna rusta upp existerande anläggning.