Annons:

Publicerad: 2024-02-27

Fortsatt färre tåg i Bergslagen

Vart sjätte regionaltåg i Bergslagen kommer att vara inställt ytterligare tre månader. VR Sverige har ännu inte tillräckligt med personal för att klara planerad trafik.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik

Det var bättre förr. Det var sommar, det var varmt, det var ljust och tågen gick i tid. Ett av Tåg i Bergslagens numera avpolletterade X14-tåg vid Nedre Hillen mellan Smedjebacken och Ludvika i juli 2020.

”Vi jobbar stenhårt för att lösa detta men tyvärr tar det tid”, säger Marcus Eddieson, affärsområdeschef på VR Sverige.

”Vi hoppas ha tillräckligt med personal i sommar.”

VR Sverige tog över tågkörningen för Tåg I Bergslagen (TiB) från SJ vid tidtabellsskiftet 10 december. Men det uppstod omedelbart problem, under flera dagar var 30-40 procent av alla avgångar inställda på grund av personalbrist och/eller fordonsbrist.

Reducerad trafik sedan januari

Sedan 15 januari körs färre tåg i den så kallade Bergslagenspendeln mellan Ludvika och Västerås via Fagersta.

Sedan 22 januari har även övrig trafik reducerats och Tågåkeriet i Bergslagen (Tågab) kör tre av dubbelturerna mellan Ludvika och Västerås med eget fordon och egen personal.

Reduceringen av tågtrafiken skulle enligt tidigare besked vara till 31 mars men Tåg i Bergslagen har nu beslutat att trafiken reduceras till 29 juni när sommartidtabellen med glesare trafik träder i kraft.

VR Sverige utbildar tågvärdar

”VI genomför utbildning av tågvärdar i egen regi och vi kommer att ha tillräckligt många tågvärdar i tjänst för att klara nuvarande trafik och utökad trafik från sensommaren”, säger Marcus Eddieson.

Fortsatt kris i Bergslagen

För få lokförare, mycket sjukskrivningar och många skadade fordon. VR Sverige som kör tågen för Tåg i Bergslagen har tvingats ställa in 30-40 procent av trafiken. Nu blir Tågab räddaren i nöden.

Annons:

VR Sverige har anställt ”ett par” av de lokförare som blir klara med sin utbildning i Hallsberg denna vecka.

”Ytterligare en kull utexamineras 12 juni och vi hoppas unna locka flera av dem till oss”, säger Marcus Eddieson.

”Dessutom försöker vi rekrytera förare på arbetsmarknaden.”

”Jag hoppas och tror att vi kommer att ha tillräckligt många förare hos oss i slutet av sommaren.”

80 lokförare behöver bli 90

VR Sverige har drygt 80 lokförare men behöver drygt 90 för att klara full trafik för Tåg i Bergslagen.

I ett pressmeddelande från TiB betecknas vinterns indragningar som ”en trafikal kris” och Maja Rapp, vd i Tåg i Bergslagen, är inte nöjd med den långvariga personalbristen hos entreprenören VR Sverige och beslutet om fortsatta reduceringar i tågtrafiken.

”Vi vill ju att fler människor ska åka tåg och då är det väldigt olyckligt att vi tvingas ställa in en ganska stor del av trafiken”, säger hon.

”Men det är trots allt bättre med planerade än akuta inställelser. Vi kan ordna bussersättning och resenärerna vet vilka tåg som går.”

26 dagliga avgångar inställda

Fram till 29 juni är 26 dagliga avgångar inställda, 16–17 procent av det planerade antalet avgångar.

Det viktigaste just nu är att resenärerna kan börja lita på att våra tåg faktiskt kommer och kommer i tid.

Maja Rapp, vd i Tåg i Bergslagen

Under sommaren ska alla planerade turer kunna köras men då är antalet avgångar betydligt färre än under årets övriga tio månader.

”Det viktigaste just nu är att resenärerna kan börja lita på att våra tåg faktiskt kommer och kommer i tid”, säger Maja Rapp.

”Vår bedömning just nu är att vi kommer att köra all planerad trafik med start från sommartidtabellen.”

”Jag vågar inte lova att vi har full trafik från augusti men jag är förhoppningsfull om att vi ska klara det.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Spåren är borta – finns järnvägen kvar då?

I Tyskland kan en nedlagd och uppriven järnväg återuppstå decennier senare. 50 linjer har åter tagits i bruk sedan 1994. Lägger du däremot ner en järnvägssträcka i Sverige, försvinner järnvägen för all framtid. I år inleds rivningen av Karlsborgsbanan.

Nyhet

Pendeltågen går trots skyddsstopp

Skyddsombuden på fackklubbarna ST Pendeln och Seko Lok Pendeln lade på måndagsmorgonen ett skyddsstopp för pendeltåg utan tågvärd. MTR kunde bemanna de flesta tågen och trafiken fungerade.

Nyhet

2021 en besvikelse för SJ

2020 var brutalt för SJ. 2021 blev en besvikelse trots en god sommar och en fin höst. 2022 har börjat tungt men det syns åter ett ljus i tunneln.