Annons:

Publicerad: 2022-02-18

Green Cargo kör fler kombitåg

Godstågsföretaget Green Cargo har utökat den intermodala trafiken. Ett nytt kombitåg mellan Trelleborg och Stockholm Årsta började rulla i december och i januari var det premiär för linjen Göteborg-Rosersberg.

Text: Ulf Nyström Foto: Kasper Dudzik

Green Cargo med ett kombitåg vid Lagmansholm mellan Alingsås och Herrljunga på Västra stambanan i november 2021.

Annons:

​Vi ser ett kraftigt ökat intresse från speditörer och åkerier att lasta upp containrar och lastbilstrailrar på tågen”, säger Jan Elgström, strategisk säljare på Green Cargo.

 

Jan Elgström, strategisk säljare på Green Cargo

”Vi ser ett kraftigt ökat intresse från speditörer och åkerier att lasta upp containrar och lastbilstrailrar på tågen”, säger Jan Elgström, strategisk säljare på Green Cargo.

”I Trelleborg fångar vi upp trailrar som kommer med färjorna från Rostock och Travemünde, i Göteborgs hamn ökar import och export av containrar och roro-trafiken med trailrar samtidigt som det finns ett stort omland som genererar gods.”

”I Mälardalen finns en stor marknad för importvaror samtidigt som en hel del lastbilstrailrar går vidare från Rosersberg till Kapellskär och färjorna till Finland”, säger Jan Elgström.

Kombitågen mellan Trelleborg och Stockholm Årsta kommer från 1 mars att stanna i Nässjö för av- och tillkoppling av vagnar. Tågen mellan Göteborg Skandiahamnen och Rosersberg, tre mil norr om Stockholm, går direkt.

Fler containrar på järnväg

Andelen containrar som transporteras på järnväg till och från Göteborgs hamn fortsätter att öka och kan i år nå en halv miljon. Tågpendlarna till hamnen kör allt fler turer. Dessutom startar TX Logistik ett nytt kombitåg mellan Trelleborg och Eskilstuna.

Containrar, trailrar och växelflak

Kombitågen rymmer såväl konventionella containrar som tankcontainrar, trailrar och växelflak.

Att godset i högre grad transporteras på järnväg minskar klimat- och miljöbelastningen markant jämfört med vägtransporter.

Enligt Green Cargos beräkningar resulterar en järnvägstransport mellan Göteborg och Rosersberg i 0,03 kg koldioxid medan en lastbilstransport medför utsläpp av 900 kg koldioxid.

På sträckan Trelleborg-Årsta innebär en järnvägstransport 0,04 kg koldioxid jämfört med en lastbilstransport som medför utsläpp av 1 100 kg koldioxid.

”Vi svarar upp mot transportköparnas önskan om snabba och mycket klimatsmarta förbindelser från Skåne och Västkusten till Mälardalen”, säger Jan Elgström. ”Med det kommande uppehållet i Nässjö når vi också den småländska marknaden.”

”Dessutom medför järnvägstransporter minskat slitage på vägnätet, kraftigt minskade partikelemissioner och ökad trafiksäkerhet”, säger Jan Elgström.

Ikea kör 90 procent av sitt gods på järnväg och många företag, stora som små, håller på att följa efter.

 

Jan Elgström

Vagnslasttågen fortsätter rulla

Etableringen av de nya kombitågen påverkar inte den vagnslasttrafik som Green Cargo bedriver mellan Göteborg och Mälardalen med Eskilstuna som hub och med tåg till bland annat Norrköping, Södertälje och Stockholm.

Jan Engström har noterat ett kraftigt ökande intresse för järnvägstransporter av containrar och trailrar de senaste månaderna.

”De kraftigt stigande dieselpriserna, en långvarig brist på chaufförer, brist på nya lastbilar, ojämnheter i godsflödena och en ökad miljö- och klimatmedvetenhet leder till ökande järnvägstransporter”, säger han. ”Såväl i Sverige som i övriga Europa.”

”Ikea kör 90 procent av sitt gods på järnväg och många företag, stora som små, håller på att följa efter.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Pandemin slog hårt mot MTRX

MTR Express redovisar en förlust 113 miljoner kronor för 2020. Lönsamheten, eller snarare bristen på lönsamhet, är tillbaka till 2016 års nivå, första året med helårstrafik mellan Stockholm och Göteborg.

Nyhet

Tre månader till start

Om tre månader tar Vy Tåg över nattågstrafiken mellan Stockholm och Övre Norrland. Trafikverket har beordrat renovering av fuktskadade och avställda vagnar och Vy räds endast coronapandemin.

Nyhet

Akut kris för tågtrafikbolagen

Tågtrafikföretagen hotas av akut likviditetskris och konkurs. SJ har dragit ner snabbtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm med nästan 80 procent, ändå går tågen nästan tomma. Snälltåget har ställt in nästan alla avgångar. Tågab har korttidspermitterat medarbetare. SJ följer troligen efter.

Nyhet

Ny tunnel i bruk

Den 1 100 meter långa tunneln under Krokängsparken på Hisingen i Göteborg togs i bruk natten till måndag 9 oktober. Till att börja med är det enkelspårstrafik i tunneln men om två månader får Hamnbanan ytterligare två kilometer dubbelspår.