Annons:

Publicerad: 2023-09-29

LKAB Malmtrafik förlänger avtalet med Railcare

LKAB Malmtrafik förlänger avtalet med Railcare gällande järnmalmstransporter, till ett värde om cirka 70 MSEK. Optionen gäller till och med 31 december 2024.

“LKAB är en av våra viktigaste kunder och det är väldigt glädjande att de nyttjar optionen och förlänger avtalet under hela 2024. Att vi fått besked om att optionen nyttjas redan nu ger god framförhållning i planeringen av resurser och säkerställer att transporterna kan ske utan avbrott. I det nya kontraktet kommer vi dessutom att utrusta alla lok med centralkoppel, vilket ger oss möjlighet att dra tyngre last”, säger Mattias Remahl, CEO på Railcare Group AB.

Järnmalmstransporterna utförs på sträckorna Svappavaara–Kiruna och Svappavaara–Gällivare.

Foto: Kasper Dudzik

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Dyra omvägar för godstågen

Att köra godståg från Sävenäs rangerbangård i Göteborg till Halmstad, cirka 15 mil, tar normalt två timmar. Men nu tar de drygt fyra timmar och kostar Green Cargo fyra miljoner kronor.

Notis

TCS lanserar osynliga biljetter

Tata Consultancy Services (TCS) meddelar lanseringen av företagets Invisible Tickets-lösning, framtagen i samarbete med ING Bank. Lösningen ska hjälpa kollektivtrafikföretag världen över att förändra resupplevelsen.