Annons:

Publicerad: 2023-09-29

LKAB Malmtrafik förlänger avtalet med Railcare

LKAB Malmtrafik förlänger avtalet med Railcare gällande järnmalmstransporter, till ett värde om cirka 70 MSEK. Optionen gäller till och med 31 december 2024.

“LKAB är en av våra viktigaste kunder och det är väldigt glädjande att de nyttjar optionen och förlänger avtalet under hela 2024. Att vi fått besked om att optionen nyttjas redan nu ger god framförhållning i planeringen av resurser och säkerställer att transporterna kan ske utan avbrott. I det nya kontraktet kommer vi dessutom att utrusta alla lok med centralkoppel, vilket ger oss möjlighet att dra tyngre last”, säger Mattias Remahl, CEO på Railcare Group AB.

Järnmalmstransporterna utförs på sträckorna Svappavaara–Kiruna och Svappavaara–Gällivare.

Foto: Kasper Dudzik

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Åtta lok från ÖBB till Grenland

Grenland Rail har köpt åtta ellok av österrikiska ÖBB. Loken ska sedan de utrustats med säkerhetssystemet ATC användas i den godstågstrafik som Grenland Rail utför i Norge och i Sverige.

Nyhet

Fler trailrar på tåg

First Row Logistics utökar godstågstrafiken mellan Göteborg och Holmsund. BLS Rail blir ny operatör för två tågpar i veckan. Samtidigt utökas trafiken mellan Göteborg och Sundsvall.

Notis

Linda Rudenwall ny vd för Göteborgs Spårvägar

Linda Rudenwall ny vd Göteborgs Spårvägar. Hon har tidigare varit chef för ekonomi- och upphandlingsavdelningen på Göteborgs Spårvägar och har bred erfarenhet från bland annat ledande positioner inom kommunal sektor. Hon tillträder sin nya befattning 1 januari 2024.