Annons:

Publicerad: 2023-07-03

Nordiskt samarbete i fokus på Elmia

I samband med Elmia Nordic Rail kommer dagskonferensen ”Nordisk dag” att äga rum den 11 oktober. En konferens som fokuserar på flera viktiga områden, bland annat utvecklingen av den nordiska järnvägen inom Europa, grön omställning och aktuella transportkorridorer. Ett ämne som Nordiska Rådet kommer att driva framåt under konferensen är återupprättandet av det nordiska transportministerrådet, som avskaffades för några år sedan.

– Vi arbetar med viktiga frågor som påverkar hela järnvägsbranschen, och en central fråga för oss är att återupprätta det nordiska transportministerrådet. Det vill säga ett råd som ska prioritera transportfrågor och främja det nordiska samarbetet, säger Claes Håkansson, seniorrådgivare på Nordiska Rådet och aktiv inom utskottet för tillväxt och utveckling.

Nordiska rådet är det officiella samarbetsorganet mellan parlamenten i de nordiska staterna. Rådet strävar efter att uppnå gemensamma lösningar som främjar nordiskt samförstånd och hjälper till att förverkliga den nordiska visionen.

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Risk för totalt tågstopp

All tågtrafik i Sverige kan komma att stoppas 11 december. Tågföretagen anser att Trafikverket inte visat att det nya planeringssystemet MPK är tillräckligt säkert.

Nyhet

Corona bromsar utbildningar

Coronapandemin sätter käppar i hjulen för många av Sveriges blivande lokförare. SJ och MTR har stoppat arbetsplatspraktiken för lokförareleverna och många elever är oroliga. Men Green Cargo, Hector Rail och SJ Götalandståg tar fortfarande emot praktikanter.

Notis

Fyra tåg i timmen till Köpenhamn

Pågatågen nya tidtabeller och fler resmöjligheter från och med 10 december 2023. Samtliga Öresundståg är upprustade inför T24. Inredningen har bytts ut och tågen har målats utvändigt.