Annons:

Publicerad: 2023-12-01

Övervåningen spärrad på Mälartåg och TiB

Efter flera strömgenomslag i taket på de dubbeldäckare som Mälardalstrafik använder har övervåningen spärrats för resenärerna. Senare under fredagen beslöt SJ att spärra övervåningen även på dubbeldäckarna i Bergslagen.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik

Texten uppdaterad 2 december 2023

MTR Mälartåg har spärrat övervåningarna på samtliga dubbeldäckare som körs för Mälardalstrafik.

”Det kan bli trångt ombord på många avgångar men vi sätter resenärernas säkerhet i första rummet”, säger Esbjörn Wahlberg vid presstjänsten på MTR.

I samband med underhållsarbeten på de ER1-tåg som MTR Mälartåg kör för Mälardalstrafik i Mälardalen upptäcktes skador vid elledningar i taket.

Ett liknande fel upptäcktes för ett år sedan men då var det en enstaka skada och inga åtgärder vidtogs.

Flera strömgenomslag upptäckta

”Men när det nu upptäcktes liknande skador på flera tågsätt tog vi beslutet att spärra övervåningarna för resenärerna”, säger Esbjörn Wahlberg.

”Såvitt vi kan bedöma har det inte funnits någon risk för personer som åkt på övervåningarna.”

När övervåningen är spärrad finns endast 173 av de 357 platserna i varje tågsätt tillgängliga för resenärerna.

”Jag har inte fått några rapporter om att vi behövt avvisa resenärer från tågen men det blir naturligtvis trångt ombord”, säger Esbjörn Wahlberg.

Flera tågsätt i vissa tåg

För att minska trängseln kommer vissa tåg att förlängas. Resenärerna erbjuds att medfölja SL:s pendeltåg, bland annat på sträckan Uppsala-Stockholm

Men var tredje avgång på pendeltågslinjerna mellan Uppsala och Södertälje var dock inställd på fredagsmorgonen på grund av personalbrist.

Annons:

Avspärrningarna i dubbeldäckarna gjordes på torsdagskvällen och det är ännu oklart hur länge de kommer att bli kvar.

”MTR Mälartåg arbetar nu tillsammans med fordonleverantören Stadler, med Transitio som äger fordonen och med Mälardalstrafik som upphandlar trafiken för att hitta orsaken till strömgenomslagen och åtgärda problemet”, säger Esbjörn Wahlberg på MTR:s presstjänst.

Fem linjer berörda

Mälartågen trafikerar fem regionala tåglinjer i Mälardalen:

Örebro–Arboga–Eskilstuna–Strängnäs–Södertälje–Stockholm–Uppsala.

Hallsberg–Katrineholm–Södertälje–Stockholm

Norrköping–Nyköping–Södertälje–Stockholm

Linköping–Norrköping–Katrineholm–Eskilstuna–Västerås–Sala–Uppsala

Uppsala–Gävle

Samma avspärrningar i Bergslagen

Tåg i Bergslagen har ett antal dubbeldäckare, ER1, som används i tågen mellan Ludvika och Västerås via Fagersta. Tågen körs nu av SJ men från och med söndag 10 december av VR Sverige.

”Vi har beslutat att spärra övervåningen även på de ER1:or som körs för Tåg i Bergslagen”, skriver Martin Drakenberg, affärschef på SJ till Järnvägar.nu på fredagskvällen.

”Det har inte inträffat några olyckor eller tillbud som kan kopplas till problematiken med taken på de fordon som vi på SJ använder i tågkörningen för Tåg i Bergslagen. Men vi spärrar övervåningarna från och med nu med hänvisning till den pågående utredningen.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Rälbrott orsakade tågurspårning

När godståget passerade utlöstes ett rälbrott i en av flera sprickor. Rälen trasades sönder och tåget spårade ut i 104 km/h. Hade urspårningen inträffat dagtid hade en allvarlig olycka kunnat inträffa.

Nyhet

Green Cargo visar sämre resultat

Intäkterna ökade något men utgifterna ökade mycket snabbare. Fjärde kvartalet 2022 slutade med en förlust på 29 miljoner kronor för Green Cargo trots en statlig miljökompensation på 187 miljoner kronor.

Nyhet

Sandahls vann på Schenkers uttåg

För drygt två år sedan upphörde samarbetet mellan Sandahlsbolagen och DB Schenker. Schenker slutade nästan helt med tågtransporter i Sverige. Lönsamheten ökar för Sandahls och sjunker för Schenker.

Nyhet

Få nya lok till Green Cargo

Fler Mb- och Re-lok. Försäljning, uthyrning eller skrotning av Rc4-loken men i långsam takt. En övergångslösning för diesellok i väntan på effektiva batteri- eller vätgaslok. Och så några Vectron-lok. Så ser Green Cargos lokstrategi ut.