Annons:

Publicerad: 2023-09-23

Störningar på Västkustbanan

Under hösten utför Trafikverket flertalet arbeten med olika omfattning på Västkustbanan. Halland påverkas främst 6–8 oktober, när tågen stoppas mellan Halmstad och Göteborg. Men även under vecka 39 kommer det bli riktigt besvärligt för resande i Skåne.

– Vi är medvetna om att dessa arbeten som Trafikverket utför gör det stökigt för våra resenärer. Men det är viktiga satsningar som görs på Västkustbanan. När dubbelspåren genom Varberg och mellan Ängelholm och Maria i Skåne är klara kommer det bli mycket bättre förutsättningar för tågtrafiken. Även Västlänken kommer ge oss nya möjligheter när den är klar, säger Yasmine Möllerström Henstam kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Det som främst påverkar Halland är att Trafikverket den 6–8 oktober utför arbeten både vid Göteborg Central och på sträckan mellan Halmstad och Varberg. Detta kommer att stoppa tågtrafiken mellan Halmstad och Göteborg fredagen den 6 oktober till och med söndagen den 8 oktober. Även sista Öresundståget på torsdagskvällen påverkas, samt Västtågen mellan Varberg–Åsa och Varberg–Veddige.

Fler arbeten:

  • Den 25–26 september samt 2–3 oktober, utför Trafikverket ett underhållsarbete kvällstid mellan Göteborg–Laholm. Vissa tåg ställs in och ersätts med buss.
  • Under vecka 39 (25 september–1 oktober) kommer det vara mycket besvärligt att resa längre sträckor, särskilt till och från Skåne.
FOTO: Hallandstrafiken

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Träflis nära orsaka tågkollision

Ett tunt skikt av träflis på rälerna var nära att orsaka en tågolycka i Dalarna i februari förra året. En alert fjärrtågklarerare förhindrade att ett persontåg kolliderade med ett godståg.

Notis

Tragisk olycka nära Uddevalla

På måndagsförmiddagen krockade ett av Västtrafiks tåg med en lastbil. Olyckan fick en mycket tragisk utgång då lokföraren omkom av de svåra skadorna som uppstod. Anhöriga har underrättats.

Nyhet

24 km dubbelspår klart i Skåne

Om några dagar tas det nya dubbelspåret mellan Ängelholm och Maria i bruk. Restiden med Pågatågen mellan Ängelholm och Helsingborg förkortas med sju minuter och risken för förseningar minskar drastiskt.