Publicerad: 2024-04-22

Sverige förlorar ett tydligt lågprisalternativ

Resenärernas ordförande Jonas Friberg skriver om Flixtrain som inte kommer upp på banan igen. Naturligtvis är det ett rimligt beslut om intäkterna är stabilare och efterfrågan större i Tyskland, men vi som reser i Sverige förlorar ett tydligt lågprisalternativ.

Jonas Friberg

Jonas Friberg

Nätverksexpert, organisationskonsult och ledarskapsutbildare med hundratusentals kilometer tågresor i bagaget. Ordförande i Resenärerna.

Foto: Kasper Dudzik

Jag brukade säga att Stockholm–Göteborg har en del likheter med Madrid–Barcelona. I den spanska relationen finns fyra tågsystem att välja på,

Spanska Statens AVE och AVLO, där det senare är ett renodlat lågpriskoncept och det Italienska konceptet Iryo som är mer ett premium-koncept och en sorts Spansk MTRX även om tågen har både bättre bana att köra på och har högre topphastighet.

Slutligen Franska SNCF.s lågpriståg Ouigo.

Hector Rail 243 111 med Flixtrain på Årstabron i Stockholm 8 juli 2021.

Annons:

I vår paradrelation har vi premiumprodukten X2000 från SJ, som också kör regionaltåg. Sedan har vi affordable premium MTRX och vi hade lågprisprodukten Flixtrain. Kanske kan detta ge utrymme igen för någon annan att köra när topparna ska kapas.

För topparna  är numera väldigt tydliga uppfattar jag, med stort resande under och runt helgerna.

Tack Flixtrain för att ni bidragit till  att utveckla svensk järnväg och låt oss hoppas att vi nu får ett nytt, tydligt lågpriskoncept.

Kanske kunde SJ köra lok och vagnar i ett lågpriskoncept?

Eller ger Flixtrains avresa möjlighet för Blå Tåget/Gröna Tåget att återuppstå?

Eller kanske Tågab kunde hitta ännu en nisch?

Oavsett så hoppas jag att ett lågpriskoncept dyker upp!

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

SJ tar över nattågen i norr

SJ tar 15 december över körningen av nattågen till och från Övre Norrland. Trafikverket direktupphandlar trafiken av SJ sedan avtalet med nuvarande operatör Vy Tåg inte förlängts.

Nyhet

VR efter Vy i norr

VR Sverige tar över tågkörningen för Norrtåg från december 2025. VR:s vinnande anbud var på 3,2 miljarder kronor. Anbudet från Vy Tåg, som nu kör tågen, var på 3,6 miljarder kronor.

Notis

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.