Annons:

Publicerad: 2023-09-15

Tidiga tågbiljetter till jul

MTRX har släppt biljetterna till tågen under jul- och nyårshelgerna. SJ räknar med biljettsläpp först om en månad. Snälltåget säljer sedan länge biljetter till nattågen medan Vy Tåg säljer biljetter till hälften av sina tåg.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik och Steffen Haase

SJ:s nattåg till Åre och Duved drar upp snön vid Undersåker i mars 2014.

Annons:

”Vi är nästan lika tidiga med biljettsläppet som vi var innan strulet med planeringen av tåglägen började för ett par år sedan”, säger Filip Thunell, vd för MTRX.

MTRX säljer nu biljetter till och med 7 januari och kommer från nästa vecka att lunna sälja biljetter till och med 14 januari. Inom kort släpps biljetterna till och med vecka 8.

”Det är många som jobbat hårt inom MTRX för att vi skulle kunna släppa biljetterna redan nu. Det är extra roligt att vara först och det är redan bra tryck på biljettförsäljningen till jul- och nyårshelgerna.”

Förra året började MTRX inte att sälja biljetter förrän 20 oktober. Vy Tåg släppte biljetterna för jul- och nyårstrafiken 5 oktober. Snälltåget och Flixtrain började sälja tågresor i mitten av oktober.

SJ sist även i år

Det dröjde till 9 november innan det gick att köpa SJ-biljetter till jultrafiken och då havererade biljettförsäljningen när säljsystemet överbelastades.

Vy Tågs tåg från Luleå mot Narvik med Rc6 1333 som dragkraft ankommer Gällivare i januari 2021.

SJ räknar nu med att kunna sälja biljetter till jul- och nyårstrafiken om en månad.

”Vi säljer nu biljetter till och med 9 december men vi har inte spikat något exakt datum för släppet av biljetterna till jultrafiken”, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

”Enligt nuvarande plan blir det i mitten av oktober men det är inte spikat ännu.”

Vy Tåg säljer vissa biljetter

Vy Tåg har släppt biljetterna till tåg 93 och 94 mellan Stockholm och Narvik med vagnar till och från Luleå fram till och med 25 januari nästa år.

Biljetterna till tågen 91 och 92 mellan Stockholm och Luleå släpps innan septembers utgång eftersom körplanen för de tågen inte är fastställd ännu.

Snälltåget först med nattågen

Snälltåget säljer sedan i somras biljetter till resor med nattågen Malmö-Innsbruck och Malmö–Stockholm–Storlien och omvänt under jul- och nyårshelgerna.

”Vi har släppt biljetter för hela vintern”, säger Marco Andersson, marknadschef på Snälltåget.

”Det innebär till och med 28 april för Jämtlandstågen och till och med mars för Österriketågen.”

”Vi håller på att konfigurera ett nytt säljsystem och hoppas kunna börja sälja biljetter för jultrafiken med tågen mellan Stockholm och Malmö inom några veckor.”

Flixtrain jämsides med MTRX

Flixtrain släppte biljetterna till tågen under jul- och nyårshelgen häromdagen. Biljetter kan för närvarande bokas till och med 10 februari.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Pandemin slog hårt mot MTRX

MTR Express redovisar en förlust 113 miljoner kronor för 2020. Lönsamheten, eller snarare bristen på lönsamhet, är tillbaka till 2016 års nivå, första året med helårstrafik mellan Stockholm och Göteborg.

Nyhet

EQT säljer Hector Rail

Det svenska investmentbolaget EQT säljer Hector Rail, Sveriges största privatägda godstågsbolag, till Ancala, ett betydligt mindre brittiskt investmentbolag.