Annons:

Publicerad: 2023-04-26

Tusentals besökare på Train & Rails första dag

EU-parlamentarikern Jakop Dalunde vill flytta makten över järnvägen från Stockholm till Bryssel. Riksdagsledamoten Patrik Jönsson hävdade att järnvägssektorn är enormt subventionerad.

Text: Ulf Nyström  Foto: Sophie Delin

Under Train & Rail presenterar branschen några av alla de karriärmöjligheter som finns inom Järnväg under rubriken “Framtidens medarbetare”.

Annons:

Järnvägsmässan Train & Rail som pågår 25–27 april på Stockholmsmässan i Älvsjö bjöd under första dagen på ett tjog seminarier om järnvägstrafik, trafikpolitik och järnvägsteknik.

150 utställare fanns i ett stort antal montrar och 3 000 personer hade förbokat biljetter till mässan redan innan den öppnade.

Under seminariet om visioner för ökad europeisk persontrafik på järnväg talade EU-parlamentarikern Jakop Dalunde (MP) för en samordnad järnvägspolitik i Europa.

”Flytta besluten till Bryssel”

”Beslutsfattandet borde flytta från den svenska regeringen och riksdagen i Stockholm till EU och till Bryssel”, sade han.

”Vill vi ha en ökad gränsöverskridande tågtrafik i Europa krävs att besluten fattas på EU-nivå.”

”Det var ett huvudlöst beslut av den svenska regeringen när den i december lät stryka de nya svenska stambanorna från det europeiska nätverket TEN-T.”

”Det var ett huvudlöst beslut av den svenska regeringen när den i december lät stryka de nya svenska stambanorna från det europeiska nätverket TEN-T.”

Jakop Dalunde, EU-parlamentariker (MP) 

Jakop Dalunde påpekade att den standardisering som krävs för att underlätta den gränsöverskridande tågtrafiken går alldeles för långsamt.

”Vi är på väg mot en europeisk infrastruktur men många länder jobbar med ett nationellt fokus”, sade Dalunde.

”Banavgifter, signalsystem, elsystem, biljetter; allt måste harmoniseras om vi ska få en stor ordentlig ökning av resandet på järnväg över nationsgränserna i Europa.”

”EU bör betala för ERTMS”

Dalunde ansåg också att EU borde finansiera satsningen på ERTMS, såväl ombordutrustningen på fordonen som utrustningen på marken. Med stora beställningar på komponenterna skulle konkurrensen bland leverantörerna öka och priserna kunna pressas.

Några passade på att spela minigolf med grävlastare hos Huddig.

Carl Adam Holmberg, vd för Snälltåget, menade att tågföretagen måste våga satsa om tågtrafiken i Europa ska växa.

”Vi måste vara modiga om vi ska konkurrera på allvar med flyg, bil och buss”, sade han.

Snälltåget har sedan SJ lade ner nattågstrafiken till Berlin 2011 kört nattåg mellan Malmö och Berlin och under senare år mellan Stockholm och Berlin och samt mellan Malmö och Österrike under skidsäsongen.

Snälltåget har nu fått licens för att köra tåg genom Danmark, trafiken på danska spår har hittills skett med Hectors Rails tillstånd, och Snälltåget har nu ett Vectron-lok från Siemens som klarar signalsäkerhetssystemen i såväl Sverige som Danmark, Tyskland och Österrike.

100 000 resenärer över gränserna med Snälltåget

”Över 100 000 tågresenärer har åkt med oss mellan Sverige, Danmark och Tyskland sedan vi inledde trafiken och det finns ett stort intresse bland svenskar och danskar för internationella tågresor”, sade Carl Adam Holmberg.

”Jag tror också det finns stort intresse i Tyskland att resa med tåg till Sverige men Tyskland är en svårare marknad eftersom digitaliseringen inte kommit så långt där.”

”Men fordonsgodkännanden och divergerande signalsystem krånglar till den gränsöverskridande trafiken och när resenärerna väcks mitt i natten för passkontroll vid dansk-tyska gränsen så är det mer än en som väljer annat transportsätt vid nästa resa.”

Textilproduktföretaget Artex sydde upp handväskor av överbliven tågklädsel.

Vid seminariet om visioner för järnvägen år 2030 påpekade riksdagsledamoten Patrik Jönsson (SD), ledamot av trafikutskottet, att Sverige årligen satsar 25 miljarder kronor på järnvägarna och 25 miljarder kronor på landsvägarna trots att trafiken är tio gånger större på landsvägarna.

”Järnvägssektorn enormt subventionerad”

Medan vägtrafikanterna betalar fordonsskatter och bränsleskatter på tiotals miljarder kronor årligen betalar tågtrafikföretagen mindre ön två miljarder kronor om år i banavgifter.

”Järnvägssektorn är enormt subventionerad”, sade Patrik Jönsson.

”Men vi behöver bygga ut kapaciteten på de svenska järnvägarna, framför allt för ökade godstågstrafik och arbetspendlingen kring storstäderna.”

”Det är oroande att kostnaderna för att bygga och underhålla järnväg ökar drastiskt men eftersom det inte blir billigare att bygga järnväg i framtiden borde vi bygga så snart som möjligt.”

Swedtrains examenspris på 15 000 kronor för bästa examensarbete med järnvägsinriktning gick till Elisabeth Skoglund och Vita Lundberg för Skyddsavstånd på järnväg – behov av regelförändringar vid ändrade förutsättningar.
FSJ, Föreningen Svenska Järnvägsentreprenörer, delade samtidigt för första gången ut det nyinstiftade Säkerhetspriset till Ellen Erickson på Vossloh Nordic Switch Systems AB, som fick det för sitt arbete med säkerhet i sin roll som produktionstekniker.
Train & Rail lockade 150 utställare till premiärmässan.

Trafiknostalgi och järnvägsväxlar

Bland de 150 utställarna på Train & Rail finns små och stora aktörer i järnvägsbranschen från Svenska Järnvägsklubben (SJK) och Trafik-Nostalgiska Förlaget (TNF) till Skoda, Alstom och Vossloh.

”Första dagen av Train & Rail har varit över högt över förväntan”, säger Monika Johannesson som är projektledare för Train & Rail på Stockholmsmässan. ”Det märks att vi har en bra blandning av utställare, för montrarna har varit fulla med folk och vi får många positiva kommentarer från både besökare och utställare,”

Invigningsmiddagen på kvällen var bokad till sista plats.

”Jag fick ta fram skohornet för att få plats med alla som ville in. Men vi bjöd på en riktig fest som avslutning på första dagen och det känns riktigt bra”, säger Monika Johannesson.

Swedtrain medarrangör

Mässan arrangeras i samarbete mellan Stockholmsmässan och Swedtrain, branschorganisationen för järnvägsindustrin.

”Vi började diskutera en ny järnvägsmässa i Sverige redan 2019 men sen kom pandemin i vägen”, säger Björn Asplund, Customer Director på Alstom Transport och ordförande i styrelsen för Swedtrain.

”Men efter pandemin tog vi tag i idéen och nu har tanken äntligen förverkligats. Intresset har varit stort och det har blivit många fler utställare än vi vågade drömma om.”

”Seminarierna med fokus på digitalisering, hållbarhet och kapacitet känns verkligen angelägna.”

Nyinstiftat säkerhetspris pris för bästa examensarbete

Under middagen delade branschorganisationerna Swedtrain och Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer (FSJ) ut varsitt pris.

Swedtrains examenspris på 15 000 kronor för bästa examensarbete med järnvägsinriktning gick till Elisabeth Skoglund och Vita Lundberg för Skyddsavstånd på järnväg – behov av regelförändringar vid ändrade förutsättningar.

FSJ, Föreningen Svenska Järnvägsentreprenörer, delade samtidigt för första gången ut det nyinstiftade Säkerhetspriset till Ellen Erickson på Vossloh Nordic Switch Systems AB, som fick det för sitt arbete med säkerhet i sin roll som produktionstekniker.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Rekordvinst eller inte

Tack vare återbetalningen av en stor del av banavgifterna och miljökompensationen kan Green Cargo redovisa nästan en halv miljard kronor i vinst. Men utan återbetalning och kompensation hade det blivit förlust.

Nyhet

Minskat underhåll av järnvägarna

Regeringen vill öka vägunderhållet med en miljard kronor och minska underhållet av järnvägarna med 750 miljoner kronor. Det avslöjade infrastrukturminister Andreas Carlsson på måndagen.

Nyhet

Så kan underhållet förbättras

Järnvägsunderhållet blir för dyrt, sa Riksrevisionen i höstas.
– Botemedlet är tydliga visioner från regeringen, nya processer och förändrade upphandlingar, säger förvaltningsexperten Yves Putallaz.