Annons:

Publicerad: 2023-06-28

Västtrafik satsar på mer tågtrafik

För att möta ökat resande satsar Västtrafik på tätare tågavgångar. Det står klart sedan Västtrafiks trafikplan för 2024 har beslutats.

– Kollektivtrafiken i vår region behöver ständigt ses över och utvecklas i takt med att regionen växer och fler reser kollektivt. Nästa år satsar vi främst på tätare turer i tåg- och busstrafiken där resandet är högt och där det finns potential att locka fler resenärer till kollektivtrafiken, säger Bijan Zainali, Västtrafiks styrelseordförande.

Det är både Västkustbanan och Västra stambanan som får fler tågavgångar under nästa år. Flera nya avgångar sätts in på sträckorna:

  • Göteborg–Vänersborg
  • Göteborg–Varberg
  • Göteborg–Säffle/Åmål
  • Borås–Varberg
  • Uddevalla–Herrljunga–Borås

De flesta trafikförändringarna införs i december i år.

Bijan Zainali (S), Västtrafiks styrelseordförande. FOTO: Västtrafik

ANNONS:

Fler notiser

Notis

40 procent av Øresundsbron målad

Arbetet med att måla Øresundsbron påbörjades 2021 och väntas bli färdig först 2032. Hittills har drygt 6,5 kilometer av stålkonstruktionen målats varav 1 800 meter under 2024, bland annat gränsmarkeringen, som många kunder ser från tågrutorna på väg över bron.

Nyhet

Alstom underhåller TiB-tåg

Alstom kommer att sköta fordonsunderhållet av de 30 tågsätt som används av Tåg i Bergslagen på uppdrag av VR Sverige de kommande tio åren. Avtalet är värt närmare en miljard kronor.