Annons:

Publicerad: 2023-05-03

Höjd åldersgräns ska locka fler ta tåget med barn i Mälardalen

Mälardalstrafik höjer åldersgränsen för medföljande barn på Mälartåg tillfälligt, för att locka fler att resa hållbart med barn i Stockholm-Mälardalen i sommar. Det skriver de i ett pressmeddelande. Under perioden 29 april–20 augusti 2023 kan två barn upp till och med 11 år resa gratis med varje betalande resenär med enkelbiljett. Syftet med kampanjen är att fler barnfamiljer och andra resenärer med barn ska välja tåget. Kampanjen gäller vid köp av enkelbiljett via Mälartågs app och mälartåg.se, och efter kampanjperioden gäller åter ordinarie erbjudande för medföljande barn, där två barn upp till och med 6 år reser gratis med betalande resenär.

På Mälartåg höjs åldersgränsen för medföljande barn under sommaren för att locka fler att resa med barn. Foto: Niklas Björling

ANNONS:

Fler notiser

Notis

Anna Höjer slutar som vd för Transdev Sverige

Anna Höjer, vd på Transdev Sverige sedan 2020, lämnar sin tjänst. Under hennes ledarskap har bolaget vuxit genom bland annat busstrafiken i Göteborg och Stockholm, driften av Roslagsbanan samt övertagandet av Öresundståg och Mälartåg.

Notis

Tutproblem på Roslagsbanan

De nya tågen på Roslagsbanan ska vara särskilt anpassade för svenska vinterförhållanden. Men tre månader efter premiärturen har tutorna slutat fungera på grund av snön.

Notis

SJ uppgraderar sitt biljettsystem

Under april byter SJ ut sitt 30 år gamla bokningssystem mot ett nytt och molnbaserat system. Flera funktioner i det nya systemet har tagits fram i nära dialog med olika kundgrupper.