Annons:

Publicerad: 2023-05-26

Nytt stationsområde i Helsingborg

Helsingborgs stad och Trafikverket ska bygga ett nytt stationsområde runt den södra entrén till Helsingborg C.

Tågspåren som ligger ovan mark ska börja användas för resenärer och i samband med det utvecklar staden området runt omkring till ett nytt stationstorg med en tydlig koppling till Helsingborg C.

Satsningen görs bland annat för att utöka tågkapaciteten söderut.

Byggstart är planerad till den 29 maj och går det som planerat blir allt klart i slutet av 2023.

– Den nya stationsdelen är en mycket viktig pusselbit för att hantera den ökande tågtrafiken i hela södra Sverige som fyrspåret Malmö-Lund möjliggör. Den nya plattformen är tillsammans med Ängelholm–Maria och Maria–Helsingborg C viktiga insatser i nordvästra Skåne där vi tillsammans med Helsingborgs stad skapar ännu bättre pendlingsmöjligheter och bidrar till en större arbetsmarknadsregion, säger Lennart Andersson, regional direktör för Trafikverket.

Flygvy Helsingborg Övre.

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Sex järnvägsbyggen får klartecken

Regeringen ger klartecken till Trafikverket att starta byggandet av sex stora järnvägsprojekt de närmaste åren. Projekten finns i den nationella planen för transportsystemet men för att Trafikverket skall kunna starta byggandet krävs godkännande av regeringen.

Nyhet

Tåghjul slits mer på bra spår

Spåren på de mest trafikerade banorna i Sverige har de senaste åren blivit så bra att tågens hjul slits på en smalare del. Det orsakar så småningom vibrationer och sämre komfort i tågen.

Krönika

Det finns mycket att lära av Spanien

Under försommaren 2023 åkte Karin Svensson Smith tåg till Spanien. "De av oss som tågluffade under förra århundradet minns att tågresan blev långsammare ju längre söderut vi kom. Idag är förhållandena omvända", skriver hon i en krönika.