Annons:

Publicerad: 2023-10-02

Alstom lär sig vika plåt

Tågtillverkaren Alstom samarbetar med svenska Stilride för att vika och böja stålplåt mer effektivt. I första hand ska tekniken testas på drivsystemen.

Text: Ulf Nyström  Foto: Stilride

Stilride har utvecklat en metod att böja och vika stålplåt på ungefär samma sätt som man viker papper i origami.

Annons:

Stilride har utvecklat en metod att böja och vika stålplåt på ungefär samma sätt som man viker papper i origami.

”Det ger en mer hållbar konstruktion med lägre verktygskostnader och mindre materialåtgång”, säger Jonas Nyvang, vd och en av grundarna av Stilride.

”Miljöpåverkan blir mindre och det krävs mindre bearbetning som exempelvis svetsning. Hållfastheten blir bättre trots användning av mindre råmaterial och därmed blir den färdiga konstruktionen lättare. ”

Samarbete med flera storföretag

Metoden att böja och vika stålplåt som är högst fyra millimeter kallas Stilfold. Stilride tillverkar bland annat el-motorcykeln Stilride 1 och företaget samarbetar med finska Outokompu och svenska SSAB, biltillverkaren Polestar och ABB.

”För oss är det väldigt intressant att få arbeta tillsammans med Alstom i Västerås”, säger Jonas Nyvang, ”Vi räknar med att snabbt kunna bevisa en rad av de fördelar som Stilfold kan skapa för deras verksamhet, i första läget för inre strukturer i drivsystemen.”

Maria Signal Martebo, vd på Alstom Sweden sedan april 2022, berättar att Alstom i Sverige söker samarbete med nya företag för att öka innovationstakten.

Kapslingen till drivsystem första projektet

”Det är en fantastiskt spännande och lovande teknik som Stilride utvecklat, en industriell origami, som kan innebära ett helt nytt sätt att tillverka kapslingen till drivsystem till våra tåg”, säger hon.

”Vi testar detta digitalt inom kort och vi hoppas kunna hitta nya samarbeten med andra spännande start-up-företag i närtid.”

Stilride och Alstom kommer att gå igenom befintliga lösningar hos Alstom för att hitta områden där man kan nå bäst effekt med nya konstruktionslösningar och tillverkningsmetoder.

Stilride kommer att ta fram och presentera ett antal lösningar för eventuell framtida produktion.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Succé i Skåne, fiasko i Bohuslän

Vid millennieskiftet hotades båda banorna av nedläggning. Nu sker en ordentlig upprustning av Simrishamnsbanan, den tredje på 20 år. Men Lysekilsbanan växer igen och kontaktledningen har tagits ner.

Nyhet

I sommar ska spårvagnarna rulla

Först i sommar, ett halvår efter invigningen, kan spårvagnstrafiken i Lund komma att fungera som planerat. Hjulsvarven i Hässleholm kan inom kort användas för att svarva spårvagnshjul.

Nyhet

Liten vinst för Green Cargo

Green Cargo redovisar en vinst på 42 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det är en förbättring med 79 Mkr jämfört med tredje kvartalet förra året. Men i år fick Green Cargo miljökompensation på 41 Mkr.