Annons:

Publicerad: 2023-10-02

Alstom lär sig vika plåt

Tågtillverkaren Alstom samarbetar med svenska Stilride för att vika och böja stålplåt mer effektivt. I första hand ska tekniken testas på drivsystemen.

Text: Ulf Nyström  Foto: Stilride

Stilride har utvecklat en metod att böja och vika stålplåt på ungefär samma sätt som man viker papper i origami.

Annons:

Stilride har utvecklat en metod att böja och vika stålplåt på ungefär samma sätt som man viker papper i origami.

”Det ger en mer hållbar konstruktion med lägre verktygskostnader och mindre materialåtgång”, säger Jonas Nyvang, vd och en av grundarna av Stilride.

”Miljöpåverkan blir mindre och det krävs mindre bearbetning som exempelvis svetsning. Hållfastheten blir bättre trots användning av mindre råmaterial och därmed blir den färdiga konstruktionen lättare. ”

Samarbete med flera storföretag

Metoden att böja och vika stålplåt som är högst fyra millimeter kallas Stilfold. Stilride tillverkar bland annat el-motorcykeln Stilride 1 och företaget samarbetar med finska Outokompu och svenska SSAB, biltillverkaren Polestar och ABB.

”För oss är det väldigt intressant att få arbeta tillsammans med Alstom i Västerås”, säger Jonas Nyvang, ”Vi räknar med att snabbt kunna bevisa en rad av de fördelar som Stilfold kan skapa för deras verksamhet, i första läget för inre strukturer i drivsystemen.”

Maria Signal Martebo, vd på Alstom Sweden sedan april 2022, berättar att Alstom i Sverige söker samarbete med nya företag för att öka innovationstakten.

Kapslingen till drivsystem första projektet

”Det är en fantastiskt spännande och lovande teknik som Stilride utvecklat, en industriell origami, som kan innebära ett helt nytt sätt att tillverka kapslingen till drivsystem till våra tåg”, säger hon.

”Vi testar detta digitalt inom kort och vi hoppas kunna hitta nya samarbeten med andra spännande start-up-företag i närtid.”

Stilride och Alstom kommer att gå igenom befintliga lösningar hos Alstom för att hitta områden där man kan nå bäst effekt med nya konstruktionslösningar och tillverkningsmetoder.

Stilride kommer att ta fram och presentera ett antal lösningar för eventuell framtida produktion.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Långsam återhämtning av tågresandet

I bästa fall ökar resandet med kollektivtrafiken på ett års sikt till 90 procent av resandet före coronapandemin. I sämsta fall görs endast 70 procent av de tidigare resorna. Resandet över Öresund återhämtar sig ännu sämre.

Nyhet

SJ kör nattåg Göteborg – Umeå

Annons:SJ kör nattåg från Göteborg och UmeåTrafikverket får 110 miljoner euro, motsvarande 1 175 miljoner svenska kronor, av EU-fonden för ett sammanlänkat Europa. 65 miljoner euro går till Västlänken och 45 miljoner euro till fordonsutrustning för ERTMS.Text: Ulf...

Nyhet

Green Cargo väljer Öresundsbron

Green Cargo lägger om systemtågstrafiken till utlandet. Godstågen till Österrike och Italien körs nu över Danmark. Tågfärjorna mellan Trelleborg och Rostock förlorar en stor del av sina järnvägsvagnar.

Nyhet

SJ kör nattåg till Berlin

SJ kommer under sommarhalvåret att förlänga nattågen till Hamburg till Berlin. I sommar kan restaurangvagnar komma att sättas in i nattågen mellan Stockholm och Malmö, eventuellt mellan Stockholm och Berlin.