Annons:

Publicerad: 2023-06-21

Fler Öresundståg till Öresundståg

Region Skåne köper tio begagnade Öresundståg av DSB för drygt 630 miljoner kronor. Tågen levereras troligen i början av nästa år.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik

Två X31-motorvagnar vid Håstad mellan Lund och Eslöv i april 2020. 

”Vi behöver fler fordon och DSB får i höst ett överskott på fordon så det är en väldigt logisk affär”, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne och ledamot av regionfullmäktige.

”Tyvärr är den danska kronan väldigt högt värderad för tillfället men vi är nöjda med priset”.

Trafiken med Öresundstågen bedrivs genom Öresundståg AB i samarbete mellan Region Skåne och trafikhuvudmännen i södra Sverige. Tågen går i trafik mellan Göteborg, Kalmar, Karlskrona och Malmö-Köpenhamn Österport.

Annons:

Tågen tillverkades 2000-2012

För trafiken finns 101 trevagnars tågsätt betecknade X31 och X32 tillverkade mellan 2000 och 2012. De flesta tågsätten ägs av Region Skåne och tåguthyrningsföretaget Transitio medan ett mindre antal ägs av trafikhuvudmännen i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Halland.

Tågen genomgår för närvarande en omfattande upprustning och beräknas kunna gå i trafik mint 15 år till.

Men det är ofta trångt ombord på Öresundstågen och i väntan på helt nya tåg med beräknad första leverans kring 2030 förstärker Öresundståg nu kapaciteten med tio tågsätt från DSB.

”Vi behöver kunna köra trippelkopplade tågsätt i rusningstrafiken mellan Malmö och Köpenhamn och mellan Malmö och Helsingborg”, säger Carina Zachau.

Tågen kostar 400 miljoner danska kronor

Skånetrafiken och DSB har kommit överens om en köpeskilling på 400,3 miljoner danska kronor. Valutakursen säkras i dagarna men just nu är danska kronan, som är kopplad till euron, extremt högt värderad i förhållande till den svenska kronan.

På tisdagen 20 juni kostade 1,00 dansk krona 1,58 svensk krona vilket skulle ge en köpeskilling på 632 miljoner svenska kronor för de tio tågsätten.

När kollektivtrafiknämnden i maj tog beslutet att rekommendera regionstyrelsen att godkänna köpet av de tio tågsätten beräknades kostnaden till 608 Mkr.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Enhetlig trafikledning

Trafikledningscentralen i Boden fick i juni ett nytt system för styrning av tågtrafiken i Övre Norrland. Systemet gör det möjligt att införa det nya signalsystemet ERTMS på Malmbanan om två år. Nu har de åtta trafikledningscentralerna i Sverige samma system.

Nyhet

Getingmidjan snart som ny

150 år efter invigningen av sammanbindningsbanan genom centrala Stockholm 1871 är Getingmidjan som ny. Det sista åtta veckor långa trafikstoppet är historia men än återstår mycket att göra.

Krönika

Om tidtabeller

Det var ju det här med tidtabeller och synen på kunderna den här söndagen den 10 december – den stora dagen för tidtabellsskifte i Europa.

Nyhet

Green Cargo i ekonomisk kris

Godstågsbolaget Green Cargo behöver ett kapitaltillskott från ägaren, svenska staten, på en-två miljarder kronor. En lång resa med åratal av förluster når annars järnvägs ände.