Annons:

Publicerad: 2020-08-11

Första vagnarna på plats i Lund

29 juli kom Åsa-Hanna. I fredags kom Sfinxen. Om fyra månader invigs spårvägen i Lund. Den sex kilometer långa banan kommer att trafikeras med sju vagnar.

Text: Ulf Nyström Foto: PG Andersson

Spårvagnarna från Spanien transporteras på lastbil till Santander, med båt till Göteborg och på lastbil till Lund.

Annons:

Nu pågår tester och verifieringar i depån. 17 augusti börjar vi provköra vagnarna på linjen och i mitten av september börjar vi köra vagnarna de 5 000 kilometer som de ska rulla innan vi godkänner leveransen.

 

Håkan Henmyr, projektchef på Skånetrafiken

“Om inget väldigt oförutsägbart inträffar under hösten kommer vi att kunna starta reguljär trafik 13 december”, säger Håkan Henmyr, projektchef på Skånetrafiken.

Det blir dock inte full trafik från start, de sista vagnarna levereras troligen inte förrän vid årsskiftet.

Utbyggnaden av spårvägen har varit kantad av problem, politiska, ekonomiska och pandemiska. Leveranserna av spårvagnarna från Spanien har försenats nästan ett halvår på grund av coronavirusets härjningar.

De sju 33 meter långa låggolvsspårvagnarna av modell Urbos 100 beställdes i maj 2018 av Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) i Zaragoza.

Med lastbil, båt och lastbil

Vagnarna transporteras på lastbil till Santander, med båt till Göteborg och på lastbil till Lund.

”Nu pågår tester och verifieringar i depån”, säger Henmyr. ”17 augusti börjar vi provköra vagnarna på linjen och i mitten av september börjar vi köra vagnarna de 5 000 kilometer som de ska rulla innan vi godkänner leveransen.”

”Dessutom måste Transportstyrelsen godkänna vagnarna och depån och ge tillstånd för provkörningar och så småningom för trafik med betalande passagerare.”

Sju spårvagnar av CAF standarmodell Urbos 100 har beställts för trafiken i Lund, modellbeteckningen syftar på att vagnen är byggd med 100% av golvytan i låggolvsutförande.

Utbildning av förare i höst

Parallellt pågår utbildning av förare. Fem trafikledare tillika förare är utbildade och under hösten utbildas de 35 förare som ska köra de sju vagnarna sju dagar i veckan, 1921 timmar per dygn. 

I högtrafik blir det åtta avgångar i timman, i lågtrafik avgång var 20:e minut. 

Spårvägen mellan centralstationen i Lund och forskningsanläggningen ESS i Brunnshög viasjukhuset, universitetet och Ideonområdet är 5,5 kilometer och har nio hållplatser. En resa mellan Lund C och ESS kommer att ta 15 minuter. 

Varje spårvagn har plats för 200 passagerare varav endast 40 sittande.  

De första spårvagnen har namnenÅsa-Hanna efter författaren Elin Wägners roman från 1917 och Sfinxen efter en av figurerna på taket till Lunds universitet. 

Övriga ska ha heta Lindeman, Blåtand, Brandklipparen, Inferno och Saxo Grammaticus.

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Klartecken för nya banor i väst och syd

Trafikverket får i uppdrag att återuppta planeringen för att bygga en ny dubbelspårig järnväg Göteborg–Borås och två nya spår Hässleholm–Lund. Dessutom ska spårkapaciteten höjas inför öppnandet av Fehmarn Bält.

Nyhet

Vägar och järnvägar blir mycket dyrare

Trafikverket är bra på att bygga väg och järnväg men dåligt på planering. Kostnaderna skenar under planeringsfasen men är stabila när spadarna väl satts i marken. Det anser Riksrevisionen som granskat närmare 300 projekt.

Nyhet

Allt mer gods på järnväg

Godstransporterna på järnväg växer så det knakar. Första halvåret i år fraktades 39,5 miljoner ton gods på tåg i Sverige, 10,5 procent mer än under första halvåret 2021.

Nyhet

Bonus till kvarsittare

Fjärrtågklarerare och tågledare vid Trafikverket får ett lönelyft på 4 000 kronor och ”stanna kvar-bonus” på 85 000 kronor om det inte säger upp sig under 2023 och 2024.