Annons:

Publicerad: 2024-03-09

Margareta Hysén årets spårvagnsförare

Det var en förvånad och glad Margareta “Maggan” Hysén som idag fick motta priset som årets spårvagnsförare 2023 i Göteborg. Hon blir också den första föraren att få sitt namn på spårvagn 530 av modell M33.

Maggan har jobbat på Göteborgs Spårvägar sedan oktober 1981, först som konduktör och sen som både buss- och spårvagnsförare.

“Det bästa under alla dessa år har varit alla kollegor och arbetsledningen. Sen är ingen dag och ingen hållplats den andra lik. Jag gillar att man får träffa så mycket olika människor och att det alltid händer något. Det är det bästa med att vara spårvagnsförare.

Motiveringen till årets pris löd: “Du är en sann ambassadör för Göteborgs Spårvägar, som representerar medarbetarskapet och vår vision. Det höga antalet nomineringar i år visar hur uppskattad du är av dina kollegor på Göteborgs Spårvägar. Du har bevisat att du är en spårvagnsförare i världsklass som alltid är i tid till vagnen, i korrekt uniform och som tar dina resenärer till rätt plats med utmärkt kundfokus och säkerhetstänk”.

Stort grattis Maggan från oss på Järnvägar!

 

FOTO: Göteborgs Spårvägar

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Notis

Trafikverket får tung kritik: missar målen och räknar fel

En planering som inte styr mot uppsatta mål, missvisande prognoser, missledande nyttovärderingar och en alltför svag tilltro till mer effektiva transporter. Precis som för tre år sedan möts Trafikverkets inriktningsunderlag av en omfattande kritik i remissvaren från länsstyrelser och centrala myndigheter.

Notis

SL häver avtal med Gülermak

Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak avseende Tvärbanans Kistagren. Avtalet är en totalentreprenad för sträckan Bromma flygplats–Ursviks torg. Hävningen innebär att Gülermaks arbeten stoppas och att SL skyndsamt inleder arbetet med att teckna nya avtal.

Notis

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.

Notis

Ny vd för Väte Rail

Björn Sandberg, 45 år från Malmö, tar från första juli över som ny vd för tågbolaget Väte Rail AB. Björn har en gedigen snart tjugofemårig erfarenhet inom järnvägsbranschen och har sedan år 2010 avancerat inom företaget till att 2024 bli vice vd, men har i flera år varit avgående vd:s högra hand och närmaste medarbetare.

Notis

Sommarlinje Stockholm-Ängelholm

Med midsommar runt hörnet börjar MTRX att köra sina sommartåg från Stockholm och ned längs Västkusten. Nytt för i år är Ängelholm, vilket ger resenärer möjlighet att ta sig från Stockholm och Göteborg till Skåne och Halland på ett enklare sätt.

Notis

Nu tar järnvägsbranschen nästa steg

Tidigare i år presenterade järnvägsbranschen Vision 2050 för hur Sverige ska växa med järnvägen. Den 28 juni är det dags för nästa steg i Almedalen på Gotland. Då presenteras första steget av färdplanen, som innehåller både snabba förbättringar och förslag på struktur och angreppssätt, som snabbt tar oss till ett transportsystem som för oss närmare och ett Sverige som växer med järnvägen.