Annons:

Publicerad: 2024-07-06

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.

Sedan den 5 juli går det att köpa biljetter till MTRX tåg under perioden 15 december 2024 till 12 januari 2025. Mer biljetter släpps efter sommaren, då Trafikverket i höst har fastställt nästa års tågplan.

“Genom att släppa biljetterna rekordtidigt vill vi bidra till att lindra julstressen”, säger Filip Thunell, VD på VR Snabbtåg/MTRX.

“Våra resenärer kan nu boka jultåget från hängmattan under sommarsemestern. Den som gillar att vara ute i god tid och dessutom vill få tag på de billigaste biljetterna bokar med fördel tidigt.”

Jul- och nyårshelgerna brukar vara den tiden på året då svenskarna reser mest för att besöka släkt och vänner och just Stockholm–Göteborg är en av de sträckor i Sverige där flest vill resa.

“I år infaller julafton på en tisdag, så resandet kommer troligen att vara som störst helgen innan samt på måndagen”, säger Filip Thunell.

MTRX reser, förutom mellan Stockholm och Göteborg, till Solna, Flemingsberg, Södertälje, Katrineholm Skövde, Falköping, Herrljunga och Alingsås, med variationer under året.

I maj köptes MTRX av den finländska statliga trafikoperatören VR, så till jul har de röda MTRX-tågen bytt till VR:s gröna färg.

“Oavsett om du har bokat på vår nuvarande hemsida eller i den nya VR-plattformen som kommer lanseras senare i år gäller biljetterna på våra tåg, som då kommer att vara gröna”, säger Filip Thunell

FOTO: MTRX

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Nyhet

SJ tar över nattågen i norr

SJ tar 15 december över körningen av nattågen till och från Övre Norrland. Trafikverket direktupphandlar trafiken av SJ sedan avtalet med nuvarande operatör Vy Tåg inte förlängts.

Nyhet

VR efter Vy i norr

VR Sverige tar över tågkörningen för Norrtåg från december 2025. VR:s vinnande anbud var på 3,2 miljarder kronor. Anbudet från Vy Tåg, som nu kör tågen, var på 3,6 miljarder kronor.

Notis

Trafikverket får tung kritik: missar målen och räknar fel

En planering som inte styr mot uppsatta mål, missvisande prognoser, missledande nyttovärderingar och en alltför svag tilltro till mer effektiva transporter. Precis som för tre år sedan möts Trafikverkets inriktningsunderlag av en omfattande kritik i remissvaren från länsstyrelser och centrala myndigheter.

Notis

SL häver avtal med Gülermak

Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak avseende Tvärbanans Kistagren. Avtalet är en totalentreprenad för sträckan Bromma flygplats–Ursviks torg. Hävningen innebär att Gülermaks arbeten stoppas och att SL skyndsamt inleder arbetet med att teckna nya avtal.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.

Notis

Ny vd för Väte Rail

Björn Sandberg, 45 år från Malmö, tar från första juli över som ny vd för tågbolaget Väte Rail AB. Björn har en gedigen snart tjugofemårig erfarenhet inom järnvägsbranschen och har sedan år 2010 avancerat inom företaget till att 2024 bli vice vd, men har i flera år varit avgående vd:s högra hand och närmaste medarbetare.