Annons:

Publicerad: 2024-02-28

Nu är alla C20 uppgraderade

SL har nu renoverat alla tunnelbanevagnar av modell C20 med ny inredning och modern teknik.Renoveringen av de 270 C20-vagnarna påbörjades 2018 och de första ombyggda vagnarna togs i trafik i november 2020.

Modernisering har kostat 1,4 miljarder och renoveringen har utförts av Alstom i Västerås. SL har valt att renovera C20-vagnarna eftersom de är driftsäkra och har en teknisk livslängd på minst 30 år. Detta är ett ekonomiskt och miljövänligt sätt att upprätthålla en hög kvalitet på tågen.

De nya vagnarna har säten längs tågets långsida, fler ledstänger och nytt tyg på stolarna. Dessutom finns det större utrymmen för barnvagnar och rullstolar samt fler synliga trygghetskameror för ökad trygghet.En annan förbättring är att trafikinformationen är tydligare med nya bildskärmar som visar kommande stationer, ändhållplats, anslutningar och aktuell störningsinformation.

FOTO: SL

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Notis

SJ uppgraderar sitt biljettsystem

Under april byter SJ ut sitt 30 år gamla bokningssystem mot ett nytt och molnbaserat system. Flera funktioner i det nya systemet har tagits fram i nära dialog med olika kundgrupper. 

Notis

Fem Reginor till Norrtåg

Norrtåg får ta över de fem Regina X52-2-tågsätten som nu används av Västtrafik. Det har Transitio som äger och förvaltar fordonen nu beslutat. Övertagandet sker i maj 2026.

Notis

SL höjer tilläggsavgift

Den 2 april höjer Stockholms Lokaltrafik, SL tilläggsavgiften till 1 850 kronor. Den som inte kan visa upp giltig biljett i en biljettkontroll får en tilläggsavgift och måste även köpa en enkelbiljett.

Notis

Tolv Traxx-lok för Malmbanan

Europeiska unionens Järnvägsbyrå ERA har godkänt Nordic Re-Finances Traxx-lok med ETCS för användning även i Norge. Därmed kan loken användas på hela Malmbanan när banan utrustas med tågsäkerhetssystemet ERTMS.

Notis

Så blir nya Norrköpings Centralstation

Norrköpings kommun har tillsammans med Sveriges Arkitekter arrangerat en tävling om hur den nya centralstationen ska se ut. En jury har utsett ett vinnande förslag, Railway Renaissance, framtaget av Wingårdhs, Fredriksson Arkitektkontor, Bogl och Sigma Civil.

Kapacitet Notis

Tomteboda ska upprustas för bättre kapacitet

Utvecklingen av Tomteboda ska stärka Stockholms framtida tågkapacitet. Sweco har fått i uppdrag av Trafikverket att ta fram förslag för utveckling av området med målet att modernisera bangården för att möta dagens och framtidens behov och samtidigt avlasta Stockholms Centralstation.

Notis

Många tågstopp i Skåne 16–18 mars

Helgen 16–18 mars genomför Trafikverket underhållsarbeten på flera olika tågsträckor i Skåne. Även Öresundsbron är stängd för tågtrafik denna helg. Tågtrafiken ersätts med bussar, men i mycket begränsad omfattning.

Notis

Anna Höjer slutar som vd för Transdev Sverige

Anna Höjer, vd på Transdev Sverige sedan 2020, lämnar sin tjänst. Under hennes ledarskap har bolaget vuxit genom bland annat busstrafiken i Göteborg och Stockholm, driften av Roslagsbanan samt övertagandet av Öresundståg och Mälartåg.