Annons:

Publicerad: 2024-01-23

Connecting Stockholm har tilldelats trafikavtalet för Stockholms tunnelbana

Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Connecting Stockholm har fått förtroendet att driva Stockholms tunnelbana från den 2 maj 2025, under en period på 11 år. Connecting Stockholm är en verksamhet skräddarsydd för Stockholms tunnelbana, vilken hämtar expertis från två multinationella kollektivtrafikföretag – varav ett bedriver en av världens mest pålitliga tunnelbanor i Singapore.

Trafiknämnden i Region Stockholm har den 23 januari 2024 tilldelat Connecting Stockholm kontraktet för Stockholms tunnelbana. Avtalet spänner över en historisk period på 11 år då Stockholms tunnelbana växer med nya stationer och linjesträckningar. 

“Vi är glada och stolta över det uppdrag och förtroende som Trafikförvaltningen nu gett oss. Connecting Stockholms fokus är en säker tunnelbana i världsklass med trygga och hållbara resor med hög punktlighet och service. Vi vill vara en aktiv partner till Trafikförvaltningen och en del av alla stockholmares vardag”, säger Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Connecting Stockholm är ett svenskt företag med stark lokal förankring och know-how bildat genom ett samarbete mellan brittiska Go-Ahead Group och ComfortDelGro från Singapore, där lokal expertis kombineras med gedigen erfarenhet och resurser. Allt för att långsiktigt bibehålla och vidareutveckla och hög kvalitet i Stockholms tunnelbana. 

“Vi ser verkligen fram emot att starta och utveckla vår verksamhet här i Stockholm och framför allt få träffa alla hängivna och kompetenta medarbetare som idag arbetar i tunnelbanan och välkomna dem till Connecting Stockholm inom en snar framtid”, avslutar Matt Kinane, vd Connecting Stockholm.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med den 2 februari 2024.

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Rekordsommar för MTRX

Det blev en rekordsommar för persontrafikbolaget MTRX. Resandet med tågen mellan Stockholm och Göteborg slog det tidigare rekordet från sommaren 2022.

Notis

Resenärerna vill se nationella krav kring trafikinformation

Ett av Konsumentorganisationen Resenärernas huvudsakliga fokusområden för 2023 kallas ”Trafikinformation och någon att fråga”. Detta innebär en önskan och uppsatt målsättning om att få tydliga nationella krav på trafikinformation samt möjlighet till kundservice vid behov.

Notis

Toppmöte mellan LKAB, Trafikverket och BDX

LKAB:s vd och koncernchef Jan Moström och Trafikverkets generaldirektör Roberto Maiorana och BDX vd Catrin Ingvarsson träffades i Kiruna onsdagen den 10 januari. Anledningen till mötet var att gå igenom arbetet med återställningen av banan efter urspårningen i Vassijaure den 17 december.