Annons:

Publicerad: 2023-08-19

SJ kör åter snabbtåg Malmö–Göteborg

Den 21 augusti började SJ återigen köra snabbtåg mellan Malmö och Göteborg efter sommarens banarbeten. På vardagar körs sju avgångar i vardera riktning och på helger fyra avgångar i vardera riktning. Samtliga tåg har bistro. Samtliga tåg gör uppehåll i Malmö, Lund, Helsingborg, Halmstad och Göteborg.

“För både företag och privatpersoner har tåget en viktig roll på västkusten. Under sommaren har det varit en besvärlig trafiksituation. Till viss del har de snabbussar vi erbjudit underlättat situationen under tiden som banarbetet har pågått”, säger Gabriella Sjöberg, SJ:s affärschef för trafiken Malmö–Göteborg.

“Efter banarbeten 2025 planerar vi för både fler avgångar och kortare restid på 2 timmar och 15 minuter mellan Malmö och Göteborg. Med våra nya snabbtåg som förhoppningsvis kan börja köra 2026–2027, kommer vi dessutom kunna erbjuda upp till 100 procent fler platser på linjen så att vi kan möta den stora efterfrågan”, säger Gabriella Sjöberg.

X2000. FOTO: SJ

ANNONS:

Fler notiser

Krönika

Om tidtabeller

Det var ju det här med tidtabeller och synen på kunderna den här söndagen den 10 december – den stora dagen för tidtabellsskifte i Europa.

Nyhet

Snart sovvagn till Hamburg

Efter tre månader med enbart liggvagnar kommer SJ:s nattåg mellan Stockholm och Hamburg att få sovvagnar. Danska Trafikstyrelsen har efter moget övervägande lämnat klartecken för sovvagnarna.

Nyhet

1,37 miljarder till tågföretagen

Jultomten kommer tidigt till tågtrafikföretagen. I dag, 21 december, betalas 1,37 miljarder kronor ut från staten via Trafikverket som återbetalning på banavgifterna under 2020 och 2021.

Krönika

En uppstickare lämnar för gott

När MTR klev in och tog över tunnelbanan efter dåvarande Connex ökade medarbetarnöjdheten dramatiskt. Kundnöjdheten ökade också. MTR har hela tiden drivit en positiv utveckling, vilket är lätt att glömma nu i skenet av pendelkaoset och Mälartåg.