Annons:

Publicerad: 2024-07-05

Snälltåget öppnar bokningen för vintern 2024-2025

Nu öppnar Snälltåget bokningen för resor under vintern 2024/25 till Åre och övriga vinterdestinationer i Jämtland Härjedalen. Första tåget avgår 20 december och säsongen avslutas 27 april. Bland nyheterna finns att Vemdalen och Ramundberget får ändrad bytesdag som bättre passar tågresenärer från södra Sverige och Danmark och att transfer erbjuds mellan Åre station och Åre Björnen samt Tegefjäll.

“Vi märker redan av ett stort intresse för fjällresor till vintern 2024/25 och många är intresserade av att säkra sin plats på tåget till fjällen i vinter”, säger Marco Andersson, kommersiell chef vid Snälltåget.

Snälltåget kör nattåg från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala till Östersund, Undersåker, Åre, Duved, Enafors* och Storlien* under perioden 20 december 2024–27 april 2025, med avgångar norrut på onsdagar och lördagar och avgångar söderut på torsdagar och söndagar.

Under perioden 20 december–30 mars körs även ett nattåg från Malmö till Åre och Vemdalen på fredagar med återresa på lördagar. Detta innebär att resenärerna till Vemdalen får en annan bytesdag för boendet i fjällen jämfört med tidigare säsonger.

“Nästan alla våra resenärer som reser till Vemdalen kommer från södra Sverige och Danmark. Vi vet att dessa uppskattar att istället resa med avresa fredag och hemresa lördag, för att få en dag hemma innan man går tillbaka till arbete och skola och och hoppas att denna förbindelse ska göra våra avgångar till Vemdalen ännu attraktivare”, fortsätter Marco

Snälltåget erbjuder många transferlösningar i fjällen:

  • Från Undersåker finns transfer till Edsåsdalen, Trillevallen och Vålådalen under hela säsongen.
  • Från Enafors till Storulvåns fjällstation finns transfer under perioden 20 februari–27 april när fjällstationen har öppet
  • Från Vemdalen Röjans station finns transfer till Vemdalens skidområden, Funäsdalen, Bruksvallarna och Ramundberget i anslutning till/från tåget med ankomst och avgång på lördagar
  • Från Östersund till Vemdalens skidområden finns transfer under perioden 22 februari–20 april i anslutning till/från nattåget i Östersund med bytesdag för boendet torsdag och söndag.
  • Från Åre station finns transfer till Åre Björnen och Åre Tegefjäll under perioden 20 december–20 april till/från Snälltåget alla avgångar.

“Förra året introducerade vi möjligheten till transfer från Åre station när många redan hade bokat sin resa. Detta året utökat vi möjligheterna att resa med transfer och det finns med redan när vi öppnat försäljningen”, säger Marco.

Att resa med tåg till fjällen är hållbart. En enkel resa resa med Snälltåget Malmö–Åre innebär mindre än ett kilo koldioxidutsläpp per person tur och retur. Motsvarande resa med SAS i ett modernare flygplan (Airbus NEO 320) Köpenhamn–Östersund innebär 242 kg och en resa med 4 personer i en bensindriven Volvo V60 107 kg per person.

* Till Storlien gör trafiken ett uppehåll under perioden 6 januari–9 februari.

FOTO: Snälltåget

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Nyhet

SJ tar över nattågen i norr

SJ tar 15 december över körningen av nattågen till och från Övre Norrland. Trafikverket direktupphandlar trafiken av SJ sedan avtalet med nuvarande operatör Vy Tåg inte förlängts.

Nyhet

VR efter Vy i norr

VR Sverige tar över tågkörningen för Norrtåg från december 2025. VR:s vinnande anbud var på 3,2 miljarder kronor. Anbudet från Vy Tåg, som nu kör tågen, var på 3,6 miljarder kronor.

Notis

Trafikverket får tung kritik: missar målen och räknar fel

En planering som inte styr mot uppsatta mål, missvisande prognoser, missledande nyttovärderingar och en alltför svag tilltro till mer effektiva transporter. Precis som för tre år sedan möts Trafikverkets inriktningsunderlag av en omfattande kritik i remissvaren från länsstyrelser och centrala myndigheter.

Notis

SL häver avtal med Gülermak

Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak avseende Tvärbanans Kistagren. Avtalet är en totalentreprenad för sträckan Bromma flygplats–Ursviks torg. Hävningen innebär att Gülermaks arbeten stoppas och att SL skyndsamt inleder arbetet med att teckna nya avtal.

Notis

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.

Notis

Ny vd för Väte Rail

Björn Sandberg, 45 år från Malmö, tar från första juli över som ny vd för tågbolaget Väte Rail AB. Björn har en gedigen snart tjugofemårig erfarenhet inom järnvägsbranschen och har sedan år 2010 avancerat inom företaget till att 2024 bli vice vd, men har i flera år varit avgående vd:s högra hand och närmaste medarbetare.