Annons:

Publicerad: 2024-06-23

Sommarlinje Stockholm-Ängelholm

Med midsommar runt hörnet börjar MTRX att köra sina sommartåg från Stockholm och ned längs Västkusten. Nytt för i år är Ängelholm, vilket ger resenärer möjlighet att ta sig från Stockholm och Göteborg till Skåne och Halland på ett enklare sätt.

I sommar blir det återigen enklare för semesterfirare att ta sig till några av Sveriges populäraste sommarstäder. För sjätte sommaren i rad förlänger MTRX sin rutt från Stockholm till Göteborg och lägger till Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm och Båstad. Nytt för i år är slutstationen Ängelholm. Det innebär att resenärer kan ta sig med direkttåg från huvudstaden till ännu en Skånepärla och dessutom med närhet till orter och stränder som många svenskar gärna återkommer till sommar efter sommar.

“Det känns fint att kunna erbjuda våra resenärer ett bekvämt och enkelt sätt att ta sig till semestern med direkttåg från Stockholm. Med Ängelholm finns nu ytterligare ett somrigt alternativ och med det också närheten till underbara stränder på Bjäre- och Kullahalvön”, säger Filip Thunell, vd MTRX.

Tågen börjar gå dagen innan midsommar och fortsätter fram till 18 augusti. Restiden från huvudstaden hela vägen till Ängelholm är runt fem och en halv timme. Årets rutt är återigen via Göteborg, något som inte var möjligt under 2023 på grund av banarbeten. Biljetterna finns tillgängliga att boka nu och fram till 18 augusti. MTRX erbjuder dagliga avgångar i vardera riktningen med undantag för ett fåtal dagar.

“Vi vet att det är många som uppskattar ett hållbart sätt att resa och samtidigt få upptäcka bland det bästa Sommarsverige har att erbjuda. Det gäller oavsett vilken av kusterna du bor vid”, säger Filip Thunell.

Under våren blev det klart att finländska VR köper MTRX. Det innebär att MTRX byter namn till VR och att de röda tågen byter utseende till grönt under tidig höst. Under sommaren kommer MTRX-tågen se likadana ut som tidigare.

Information om direktlinjen mellan Stockholm och Ängelholm

  • Period: 20 juni–18 augusti
  • Destinationer: Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm, Båstad, Ängelholm
  • Restid Stockholm–Ängelholm: ca 5,5 timmar
MTRX-tåg på väg mot Västkusten. FOTO: Johan Dirfors

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Nyhet

SJ tar över nattågen i norr

SJ tar 15 december över körningen av nattågen till och från Övre Norrland. Trafikverket direktupphandlar trafiken av SJ sedan avtalet med nuvarande operatör Vy Tåg inte förlängts.

Nyhet

VR efter Vy i norr

VR Sverige tar över tågkörningen för Norrtåg från december 2025. VR:s vinnande anbud var på 3,2 miljarder kronor. Anbudet från Vy Tåg, som nu kör tågen, var på 3,6 miljarder kronor.

Notis

Trafikverket får tung kritik: missar målen och räknar fel

En planering som inte styr mot uppsatta mål, missvisande prognoser, missledande nyttovärderingar och en alltför svag tilltro till mer effektiva transporter. Precis som för tre år sedan möts Trafikverkets inriktningsunderlag av en omfattande kritik i remissvaren från länsstyrelser och centrala myndigheter.

Notis

SL häver avtal med Gülermak

Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak avseende Tvärbanans Kistagren. Avtalet är en totalentreprenad för sträckan Bromma flygplats–Ursviks torg. Hävningen innebär att Gülermaks arbeten stoppas och att SL skyndsamt inleder arbetet med att teckna nya avtal.

Notis

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.