Annons:

Publicerad: 2023-12-02

TCS lanserar osynliga biljetter

Tata Consultancy Services (TCS) meddelar lanseringen av företagets Invisible Tickets-lösning, framtagen i samarbete med ING Bank. Lösningen ska hjälpa kollektivtrafikföretag världen över att förändra resupplevelsen.

Invisible Tickets är nästa generations biljett- och betalningslösning som gör att pendlare kan använda sin mobiltelefon för att kontaktlöst resa med vilket transportsätt som helst utan behov av något extra period- eller betalkort eller att behöva passera fysiska biljettspärrar.

Plattformen använder i stället mobila sensorer och GPS för att automatiskt hantera användares resor i realtid. Vid ankomst till destinationen beräknar systemet kostnaden för hela resan och debiterar beloppet från det konto som användaren angivit.

Invisible Tickets bygger på egenutvecklad teknik för att upptäcka om användaren byter till andra transportsätt under resan. Detta gör det möjligt att samla olika transportsätt under en enhetlig mobilitetsplattform för att leverera en sömlös och friktionsfri upplevelse för resenärer. Plug-and-play-lösningen kan enkelt integreras med kollektivtrafikoperatörernas befintliga infrastruktur.

FOTO: TCS

ANNONS:

Du kanske också är intresserad av:

Nyhet

Ny el till gamla priser

Trafikverket köper el upp till fyra år i förväg för att minska variationerna och göra priset förutsägbart för tågtrafikföretagen. I augusti var priset mycket lågt men nu varierar det kraftigt från dag till dag. Ibland är elen dock billigare än gratis.