Annons:

Publicerad: 2023-05-26

Nytt stationsområde i Helsingborg

Helsingborgs stad och Trafikverket ska bygga ett nytt stationsområde runt den södra entrén till Helsingborg C.

Tågspåren som ligger ovan mark ska börja användas för resenärer och i samband med det utvecklar staden området runt omkring till ett nytt stationstorg med en tydlig koppling till Helsingborg C.

Satsningen görs bland annat för att utöka tågkapaciteten söderut.

Byggstart är planerad till den 29 maj och går det som planerat blir allt klart i slutet av 2023.

– Den nya stationsdelen är en mycket viktig pusselbit för att hantera den ökande tågtrafiken i hela södra Sverige som fyrspåret Malmö-Lund möjliggör. Den nya plattformen är tillsammans med Ängelholm–Maria och Maria–Helsingborg C viktiga insatser i nordvästra Skåne där vi tillsammans med Helsingborgs stad skapar ännu bättre pendlingsmöjligheter och bidrar till en större arbetsmarknadsregion, säger Lennart Andersson, regional direktör för Trafikverket.

Flygvy Helsingborg Övre.

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Ny station i Väröbacka

En avgång i timman under lågtrafik och en avgång i halvtimman under högtrafik. Väröbacka kan få en ny station vid Västkustbanan och tät regionaltågstrafik. Men den som väntar på något gott får vänta länge, minst sex år.

Nyhet

Ett lyft för Arlanda Express

Arlanda Express spårade ur i 150 km/h vid Blackvreten strax väster om Arlanda i lördags morse. Två personer skadades lindrigt. På söndagen lyftes de tre urspårade vagnarna upp på spåret med en Kirow-kran.