Annons:

Publicerad: 2023-05-26

Nytt stationsområde i Helsingborg

Helsingborgs stad och Trafikverket ska bygga ett nytt stationsområde runt den södra entrén till Helsingborg C.

Tågspåren som ligger ovan mark ska börja användas för resenärer och i samband med det utvecklar staden området runt omkring till ett nytt stationstorg med en tydlig koppling till Helsingborg C.

Satsningen görs bland annat för att utöka tågkapaciteten söderut.

Byggstart är planerad till den 29 maj och går det som planerat blir allt klart i slutet av 2023.

– Den nya stationsdelen är en mycket viktig pusselbit för att hantera den ökande tågtrafiken i hela södra Sverige som fyrspåret Malmö-Lund möjliggör. Den nya plattformen är tillsammans med Ängelholm–Maria och Maria–Helsingborg C viktiga insatser i nordvästra Skåne där vi tillsammans med Helsingborgs stad skapar ännu bättre pendlingsmöjligheter och bidrar till en större arbetsmarknadsregion, säger Lennart Andersson, regional direktör för Trafikverket.

Flygvy Helsingborg Övre.

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Beslut om spårrivning i höst

Det mesta pekar på att Lysekilsbanan kommer att bli 108 år men inte mer. Trafikverkets styrelse beslutar troligen i höst att riva upp den elektrifierade järnvägen mellan Bohusbanan och Lysekil.

Nyhet

Järnvägarna i allt sämre skick

De svenska järnvägarna är i allt sämre skick. Underhållet är kraftigt eftersatt och den så kallade underhållsskulden har de senaste fyra åren vuxit med sju miljarder till 43 miljarder kronor.

Nyhet

Stenskott skadade tåg

Det uppstod omfattande skador på tjogtals personvagnar i vintras när Trafikverket inte fått bort överflödig makadam på Västra stambanan. Minst ett tågtrafikföretag kräver ekonomisk kompensation.