Annons:

Publicerad: 2023-07-05

RMD och Strainlabs nominerade till europeiskt innovationspris

Svenska Strainlabs och Railway Metrics har av Järnvägsklustret valts ut att representera Sverige under ERCI Innovation Awards som årligen arrangeras av European Railway Cluster Initiative. Denna prestigefyllda utmärkelse erkänner och belönar företag som levererar innovativa lösningar och bidrar till framsteg inom järnvägsindustrin.

Strainlabs är en ledande aktör inom teknik och mjukvara för övervakning av järnvägsinfrastruktur. Genom att utnyttja avancerad sensorteknologi och datadriven analys erbjuder företaget lösningar för att övervaka och analysera spårsystem, broar, tunnlar och andra kritiska komponenter i järnvägsnätet. Strainlabs har gjort betydande framsteg inom områden som prediktivt underhåll och riskbedömning, vilket möjliggör tidig upptäckt av potentiella problem och därigenom minskar avbrott och ökar driftsäkerheten.

Railway Metrics and Dynamics tillhandahåller avancerade analysverktyg för järnvägsoperatörer och underhållsorganisationer. Genom att samla in och analysera omfattande datamängder erbjuder Railway Metrics insikter och förbättringsmöjligheter för att optimera prestanda, kapacitetsutnyttjande och säkerhet inom järnvägstransport. Företagets verktyg och algoritmer har visat sig vara effektiva vid att förutse och hantera störningar i realtid samt optimera underhållsstrategier för att minska kostnader och förbättra tillgängligheten för järnvägssystem.

Genom att vara nominerade till ERCI Innovation Awards får bolagen möjlighet att visa upp sina framstående prestationer och innovationer för en bred publik av järnvägsföretag och experter.

ERCI Innovation Awards är en betydande utmärkelse inom järnvägssektorn och syftar till att uppmärksamma företag och projekt som har demonstrerat exceptionell teknisk utveckling, forskning och innovativa lösningar inom järnvägsrelaterade områden. Genom att delta i denna tävling befinner sig Strain Labs och Railway Metrics i sällskap med andra ledande företag och organisationer som strävar efter att främja framsteg inom järnvägsindustrin.

Nedan följer Järnvägsklustrets nomineringar:

Strainlabs: Det är med stor glädje Järnvägsklustret, i ett nationellt urval, valt att nominera Strainlabs till det prestigefyllda ERCI Innovation Awards, arrangerat av European Railway Cluster Initiative. Bolaget har med sin framstående mjukvara för övervakning av järnvägsinfrastruktur visat på enastående teknisk utveckling inom järnvägssektorn. Genom sina betydande framsteg inom områden som prediktivt underhåll och riskbedömning har Strainlabs möjliggjort tidig upptäckt av potentiella problem, vilket i sin tur ökar driftsäkerheten.

Strainlabs har visat en stark vilja att främja framsteg inom järnvägsindustrin genom sin innovativa approach. Deras engagemang för att förbättra järnvägstransportens pålitlighet och effektivitet är tydlig. Genom att leverera exceptionella lösningar har de bidragit till att forma framtidens järnvägssystem.

Vi är stolta över att få se Strainlabs representera Sverige under ERCI Innovation Awards, som kommer att äga rum under Trakomässan i Gdansk, Polen, i september 2023.

Railway Metrics and Dynamics: Det är med stor glädje som Järnvägsklustret valt ut Railway Metrics att delta vid den internationella tävlingen ERCI Innovation Awards, anordnat av European Railway Cluster Initiative.

Railway Metrics and Dynamics har banat väg för betydande framsteg inom områden som prediktivt underhåll och riskbedömning. Genom sina imponerande insatser har de möjliggjort tidig upptäckt av potentiella problem och därmed ökat driftsäkerheten. Med sitt innovativa tillvägagångssätt och starka engagemang för att förbättra järnvägstransportens pålitlighet och effektivitet har Railway Metrics and Dynamics visat sig vara en viktig del i utvecklingen av järnvägsindustrin.

Vi är glada över att se Railway Metrics and Dynamics representera Sverige under ERCI Innovation Awards, som kommer att äga rum under Trakomässan i Gdansk, Polen, i september 2023. Deras banbrytande lösningar och engagemang inom järnvägssektorn är otroligt inspirerande. Vi gratulerar Railway Metrics till deras välförtjänta plats bland de nominerade i ERCI Innovation Awards.

Svenska Strainlabs och Railway Metrics har av Järnvägsklustret valts ut att representera Sverige under ERCI Innovation Awards som årligen arrangeras av European Railway Cluster Initiative.

ANNONS:

Fler notiser

Nyhet

Flixtrain ställer in alla tåg

Flixtrain ställer in all tågtrafik mellan Stockholm och Göteborg i sex dagar sedan ett stort antal vagnar skadats av kringflygande makadam. Men varken SJ eller MTRX har noterat några fordonsskador och kör som vanligt.

Nyhet

Storsatsning på tåg i väst

Västtrafik hoppas kunna öka tågresandet med 50 procent när Västlänken står klar. Trafiken utökas på nästan alla sträckor i Västra Götaland. Satsningen kräver 35 nya tågsätt utöver de 45 som levereras de närmaste åren.

Notis

Tågutbudet på samma nivåer som innan pandemin

Tågutbudet är tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Under 2023 ökade det långväga tågutbudet med 7 procent och är därmed tillbaka på samma nivåer som före pandemin. Det framkommer i Transportstyrelsens nya rapport Utveckling av utbud och priser på järnvägslinjer i Sverige 1990-2023.

Nyhet

881 miljarder till infrastruktur

Regeringen satsar 165 miljarder kronor på vidmakthållande av de svenska järnvägarna och 437 miljarder kronor till nya vägar och järnvägar. Satsningen i Nationell plan omfattar totalt 881 miljarder kronor.