Annons:

Publicerad: 2024-05-04

Ny tåglösning mellan Göteborg och Norrköping

Green Cargos startar en intermodal tåglösning som ska förbättra transporten av gods mellan Göteborg Kombi och Norrköpings Hamn. Den nya lösningen startar i maj och erbjuder dagliga avgångar måndag till fredag för trailers, växelflak och containers.

FOTO: Green Cargo

Green Cargos  intermodala tåglösning ska förbättra transporten av gods mellan Göteborg Kombi och Norrköpings Hamn. Den nya lösningen startar i maj och erbjuder dagliga avgångar måndag till fredag för trailers, växelflak och containers.

“Vi ser en ökad efterfrågan av kombinerade järnväg- sjö- och vägtransporter. En stor mängd gods transporteras idag på väg i stråket. I samarbete med terminalerna vill vi erbjuda marknaden, som strävar efter att minska sin klimatpåverkan ett kostnadseffektivt, snabbt och hållbart transportalternativ”, säger Matilda Hedström, strategisk säljare på Green Cargo.

Attraktiva in- och utlämningstider

Terminalerna länkas ihop med anpassning till kundernas behov av attraktiva in- och utlämningstider med transporter under natten.

“Den nya järnvägslösningen förenklar vår logistikprocess och ger oss ett hållbart alternativ till lastbilstransporter. Våra kunder vill köpa godstransporter av en speditör, för att effektivt koordinera och synkronisera kommunikation och slottider. Vi kan med denna nya lösning med Green Cargo erbjuda våra kunder en tidseffektivt planerad och klimatsmart logistiklösning som spar tid och pengar”, säger Peter Nerheden från DB Cargo FLS Nordic.

ANNONS:

Senaste nyheterna

Nyhet

Snart full fart i 160-växel

Den första växeln som tillåter 160 km/h till avvikande spår tas i drift 23 oktober. Men den har legat på plats i Härad på Svealandsbanan sedan i maj förra året. Det har tagit 17 månader att få klartecken från Transportstyrelsen.

Nyhet

Nytt tåg sätter fundamenten

Med start i augusti nästa år byts kontaktledningsanläggningen mellan Uddevalla och Strömstad. Med ett nytt fundamentsättningståg kan bytet ske snabbare än med den metod som används på Västra stambanan mellan Olskroken och Alingsås.

Nyhet

VR tar över Öresundstågen

VR tar i december nästa år över tågkörningen av och för Öresundståg. Avtalet gäller i fem år och är värt sex miljarder kronor. Med det nya kontraktet växer VR på några år till det nästa största tågtrafikföretaget i Sverige.

Nyhet

EU-beslut om spårkapacitet i vår

Johan Danielsson (S) blir ansvarig förhandlare för den socialdemokratiska gruppen i EU-parlamentet när parlamentet och rådet ska enas om en kapacitetsförordning för de europeiska järnvägarna.

Notis

Omtag Svensk Järnväg släpper ny rapport

Infrastrukturen är en fråga för hela Sverige. Den bristfälliga infrastrukturen och inte minst järnvägssystemet, är ett hinder för Sveriges tillväxt. Det konstaterade Omtag Svensk Järnväg på sitt senaste seminarium i Stockholm 8 oktober 2024.

Notis

Tekniken satte stopp vid SJ:s biljettsläpp

SJ:s julbiljettsläpp på onsdagsmorgonen drabbades av tekniska problem, vilket försvårade för resenärer att boka sina biljetter. Detta trots det digitala kösystem som införts för att hantera hög efterfrågan.

Notis

VR:s snabbtåg byter namn till Grodan

Efter en omröstning bland resenärer är det nu klart vilket nytt namn det blir på ett av VR:s snabbtåg mellan Stockholm och Göteborg. Det vinnande alternativet blev Grodan med 42 procent av rösterna. På andra plats kom Ei saa peittää, medan Grönluvan fick minst antal röster.

Nyhet

Liten nytta med trådbyteståg

Ett trådbyteståg hade inte förkortat den tid det tar att byta elkraftanläggningen mellan Olskroken och Alingsås mer än marginellt. Det är, enligt Trafikverket, sättningen av nya fundament för nya kontaktledningsstolpar som tar tid.

Nyhet

Gammal kioskvagn som ny

Den första av de tio kioskvagnar som moderniseras av VR Fleetcare i Pieksämäki har nu satts i trafik i SJ:s Intercity-tåg mellan Stockholm och Dalarna. Samtidigt renoveras den gamla X2000-reserven.