Annons:

Publicerad: 2023-05-12

Ingen förlängning för MTR

Trafikförvaltningen i Region Stockholm väljer att inte förlänga avtalet om pendeltågstrafiken med MTR. Nuvarande avtal gäller till december 2026. Upphandlingen av ny trafikoperatör inleds i höst.

Text: Ulf Nyström  Foto: Kasper Dudzik

Två av SL:s X60-pendeltåg möts strax utanför Tumba mellan Stockholm och Södertälje.
MTR kör pendeltågen i Stockholmsområdet sedan 2016 genom dotterbolaget MTR Pendeltågen.
Enligt avtalet med Trafikförvaltningen finns en option om förlängning till och med 2030. Men Trafikförvaltningen beslutade i veckan att inte utnyttja optionen.

”Pendeltågstrafiken har haft en god utveckling sedan MTR tog över 2016”, säger David Lagneholm, förvaltningschef vid Trafikförvaltningen och vd för SL, enligt ett pressmeddelande.

Stora problem senaste halvåret

”Sedan i höstas har dock problemen varit stora och den utvärdering som vi genomfört visar att avtalet har brister som försämrar leveransen. Därför väljer vi att inte förlänga avtalet.”

Pendeltågsresenärerna i Stockholms län har sedan december drabbats av stora problem i trafiken.

De senaste månaderna har många tåg varit inställda tåg på grund av brist på lokförare sedan en stor del av förarna sjukskrivit sig eller strejkat i protest på Trafikförvaltningens beslut att köra pendeltågen utan tågvärdar.

Nio av tio pendeltåg inställda

Nio av tio pendeltåg i Stockholmsområdet har varit inställda de tre dygnen som den vilda strejken bland lokförarna pågått. Strejkkommittén betecknar det som en seger trots att inga nya beslut om tågvärdarna har fattats.

Annons:

Erik Söderberg, presschef på MTR, säger till DN att man är stolt över de resultat man uppnått sedan man tog över pendeltågstrafiken 2016.

”Vi har bland annat gjort stora förbättringar gällande punktlighet och service. När det kommer till en ny upphandling ser vi fram emot att få möjligheten att lägga ett anbud med bättre utformade förutsättningar för alla inblandade parter”, säger Erik Söderberg till DN.

• Hur ser ni den tuffa kritik som trafikförvaltningen framför mot MTR?

”Det vi kan säga är att vi är stolta över vad vi har uppnått sett till hela den period som gått sedan vi tog över driften.”

• Men förvaltningschefen säger specifikt att det är bristerna som gör att avtalet inte förlängs?

”Det får stå för trafikförvaltningen. Vi kommer att fokusera på att leverera så bra pendeltågstrafik som vi bara kan under den period som kvarstår”, säger Erik Söderberg till DN.

Nuru Magram är tågvärd och huvudskyddsombud på ST Pendeln och har varit kritisk mot MTR:s agerande.

”Det är positivt att avtalet med MTR inte förlängs”, säger hon till Mitt i Stockholm.

”Det är en bra nyhet med tanke på all den kamp som förts med ensambemanning. Kanske att det nya företaget har en annan åsikt om den saken. Jag tror att många är glada i dag.”

Ulf Nyström

Ulf Nyström

Redaktör på Järnvägar.nu

ANNONS:

Relaterat innehåll:

Nyhet

Första skidtåget till Alperna

Natten fredag-lördag kördes det första reguljära skidtåget från Sverige till Alperna på årtionden. Snälltåget med åtta vagnar medförde 285 resenärer till flera skidorter i Österrike.

Nyhet

Mångmiljardförluster i kollektivtrafiken

Förra året tappade länstrafikbolagen 7,2 miljarder kronor i minskade biljettintäkter I år väntas tappet bli ännu större, 8,6 miljarder kronor enligt den senaste prognosen. Regeringens intresse för att bidra är minimalt.

Nyhet

Åter resandetåg Sverige-Norge

18 oktober återupptar Vy tågtrafiken mellan Göteborg och Oslo. SJ behöver längre startsträcka och inleder troligen inte trafiken mellan Stockholm och Oslo förrän 12 december.

Nyhet

Industrispår i Norrköping läggs ner

Tusentals nya lastbilstransporter blir resultatet när Södra hamnspåret i Norrköping läggs ner. Kommunen ser bara fördelar när industritransporterna flyttas till Kardonbanan, en ny elektrifierad bana.