Annons:

Publicerad: 2023-12-15

Linda Rudenwall ny vd för Göteborgs Spårvägar

Linda Rudenwall blir ny vd Göteborgs Spårvägar. Hon har tidigare bland annat varit chef för ekonomi- och upphandlingsavdelningen på Göteborgs Spårvägar.

“Linda har en bred erfarenhet från bland annat ledande positioner inom kommunal sektor och har ett inkluderande ledarskap och en utmärkt förmåga att skapa långsiktiga och värdeskapande relationer”, säger Johanna Hector Lund, styrelseordförande för Göteborgs Spårvägar.

“Jag är otroligt glad och stolt över att få möjligheten och förtroendet att få leda Göteborgs Spårvägar vidare på den uppstartade utvecklingsresan. Bolagets medarbetare och chefer har ett högt engagemang och stort resenärsfokus som tillsammans med satsningar från våra samarbetspartners/kunder ger oss goda förutsättningar framåt. Vår vision är att erbjuda en hållbar spårvägsresa i världsklass – jag kommer att jobba hårt för att vi ska nå dit”, säger Linda Rudenwall.

Linda Rudenwall tillträder sin nya befattning 1 januari 2024.

Linda Rudenwall blir ny vd för Göteborgs Spårvägar.

ANNONS:

Senaste notiserna:

Notis

Trafikverket får tung kritik: missar målen och räknar fel

En planering som inte styr mot uppsatta mål, missvisande prognoser, missledande nyttovärderingar och en alltför svag tilltro till mer effektiva transporter. Precis som för tre år sedan möts Trafikverkets inriktningsunderlag av en omfattande kritik i remissvaren från länsstyrelser och centrala myndigheter.

Notis

SL häver avtal med Gülermak

Med omedelbar verkan häver SL avtalet med leverantören Gülermak avseende Tvärbanans Kistagren. Avtalet är en totalentreprenad för sträckan Bromma flygplats–Ursviks torg. Hävningen innebär att Gülermaks arbeten stoppas och att SL skyndsamt inleder arbetet med att teckna nya avtal.

Notis

MTRX släpper tågbiljetterna för julen

Från och med den 5 juli gick det att köpa julbiljetter till MTRX:s avgångar mellan Stockholm och Göteborg. MTRX köptes under våren av det finländska järnvägsbolaget VR och kommer att byta namn till VR efter sommaren.

Notis

Låt inte sommarlovet spåra ur

Så här i inledningen av sommarlovet ser Trafikverket tecken på att fler barn och ungdomar söker sig till våra spårområden – vilket är både livsfarligt, olagligt och kostsamt. Prata gärna med dina barn om riskerna ifall du bor i närheten av en järnväg.

Notis

Ny vd för Väte Rail

Björn Sandberg, 45 år från Malmö, tar från första juli över som ny vd för tågbolaget Väte Rail AB. Björn har en gedigen snart tjugofemårig erfarenhet inom järnvägsbranschen och har sedan år 2010 avancerat inom företaget till att 2024 bli vice vd, men har i flera år varit avgående vd:s högra hand och närmaste medarbetare.

Notis

Sommarlinje Stockholm-Ängelholm

Med midsommar runt hörnet börjar MTRX att köra sina sommartåg från Stockholm och ned längs Västkusten. Nytt för i år är Ängelholm, vilket ger resenärer möjlighet att ta sig från Stockholm och Göteborg till Skåne och Halland på ett enklare sätt.

Notis

Nu tar järnvägsbranschen nästa steg

Tidigare i år presenterade järnvägsbranschen Vision 2050 för hur Sverige ska växa med järnvägen. Den 28 juni är det dags för nästa steg i Almedalen på Gotland. Då presenteras första steget av färdplanen, som innehåller både snabba förbättringar och förslag på struktur och angreppssätt, som snabbt tar oss till ett transportsystem som för oss närmare och ett Sverige som växer med järnvägen.