Annons:

Publicerad: 2024-04-19

Snälltåget kör till Köpenhamn

Snälltåget förlänger från 16 maj ett av tågparen mellan Stockholm och Malmö till och från København H. Därmed får SJ konkurrens om trafiken mellan Stockholm och Köpenhamn.

Tågen rullar över Öresundsbron till 29 september.

”Med direkttåg till och från Köpenhamn kan vi erbjuda enklare och bättre tågresor för många resenärer”, säger Marco Andersson, kommersiell chef på Snälltåget.

Snälltåget kör sedan många år mellan Stockholm och Malmö och det blir tågen mitt på dagen som förlängs till och från København Hovedbangård.

”Tidigare har vi endast kunnat erbjuda resor till och från Köpenhamn med ett byte till och från Öresundståg i Malmö”, säger Marco Andersson.

”Med direkttåg till och från Danmark hoppas vi också kunna locka fler resenärer till Snälltåget.”

Tåget gör uppehåll i Södertälje, Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Hässleholm, Eslöv, Lund, Malmö och København Ørestad.

Från Ørestad kan man resa med Metron till centrala Köpenhamn, bland annat till Kongens Nytorv och turistkvarteren i Nyhavn.

Tåget avgår från Stockholm 09.33 och från Köpenhamn 16.07. Restiden blir fem och en halv till sex timmar. Priset för en enkel resa för vuxen är från 299 kronor.

Snälltågets nattåg mellan Stockholm och Berlin gör sedan tidigare uppehåll i København Ørestad. Tåget från Stockholm avgår 16.20 och gör uppehåll i Ørestad och tåget från Berlin som gör uppehåll i Ørestad 07.02 när Stockholm 13:20.

ANNONS:

Senaste nyheterna

Nyhet

Nu inleds spårbytet på Malmbanan

I kväll inleds spårbytet mellan Gällivare och Håmojåkk på Malmbanan. Den 32 kilometer långa sträckan får nya sliprar, nya räler och ballastrening under nätterna de kommande två månaderna.

Nyhet

ERTMS försenas igen

Inkopplingen av ERTMS på Malmbanan senareläggs tre–fyra månader på grund av återställningsarbetet efter vinterns tågurspårningar.

Notis

Sommarlinje Stockholm-Ängelholm

Med midsommar runt hörnet börjar MTRX att köra sina sommartåg från Stockholm och ned längs Västkusten. Nytt för i år är Ängelholm, vilket ger resenärer möjlighet att ta sig från Stockholm och Göteborg till Skåne och Halland på ett enklare sätt.

Notis

Nu tar järnvägsbranschen nästa steg

Tidigare i år presenterade järnvägsbranschen Vision 2050 för hur Sverige ska växa med järnvägen. Den 28 juni är det dags för nästa steg i Almedalen på Gotland. Då presenteras första steget av färdplanen, som innehåller både snabba förbättringar och förslag på struktur och angreppssätt, som snabbt tar oss till ett transportsystem som för oss närmare och ett Sverige som växer med järnvägen.

Nyhet

Nytt hopp för ny järnväg

Om det går att ordna fram ytterligare tre-fem miljarder kronor kan det bli ett avtal mellan staten, regionen och ett antal kommuner om ny järnväg mellan Göteborg och Borås. Det är innebörden av ett inriktningsbeslut som parterna nu är överens om.

Nyhet

Åter persontåg i norr

Från och med i dag, 17 juni, får persontågen åter trafikera norra delen av Malmbanan. Men många banarbeten medför att nattågen mellan Stockholm och Narvik ställs in många dagar i sommar.

Notis

Lyssna på Inlandsbanans historia

Hjältar, vilddjur, kungar och blivande artister. En förare som somnar och flickor som finner kärleken. Berättelserna om människorna och äventyren längs Inlandsbanan är många. Nu samlas några av dem i en ljudapp.

Nyhet

Bättre trafik sedan SJ tog över

Pendeltågstrafiken i Stockholmsregionen fungerar betydligt bättre sedan SJ tog över trafiken i mars. Nu körs 99 procent av de planerade fordonskilometerna och punktligheten har förbättrats radikalt.