Annons:

Publicerad: 2024-03-30

SL höjer tilläggsavgift

Den 2 april höjer Stockholms Lokaltrafik, SL tilläggsavgiften till 1 850 kronor. Den som inte kan visa upp giltig biljett i en biljettkontroll får en tilläggsavgift och måste även köpa en enkelbiljett.

FOTO: SL

I november förra året beslutade Trafiknämnden att SL ska höja tilläggsavgiften. Syftet är att minska fuskåkandet och öka intäkterna.

År 2022 förlorade SL 327 miljoner kronor i intäkter på grund av fuskåkande. Under pandemin var det fler som åkte utan giltig biljett men sedan 2021 har fuskåkandet minskat.

Den som får en tilläggsavgift måste även köpa en enkelbiljett som kostar 42 kronor för vuxna och 26 kronor för pensionär, student eller ungdom.

ANNONS:

Senaste nyheterna:

Notis

Fem Reginor till Norrtåg

Norrtåg får ta över de fem Regina X52-2-tågsätten som nu används av Västtrafik. Det har Transitio som äger och förvaltar fordonen nu beslutat. Övertagandet sker i maj 2026.

Notis

Transdev tar över Mälartåg

Transdev tar över ansvaret för den tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen från MTR från och med den 16 juni 2024. Avtalet omfattar Mälartågs samtliga fem regionaltågslinjer och avtalstiden är två år.

Notis

Fyra tåg i timmen till Köpenhamn

Pågatågen nya tidtabeller och fler resmöjligheter från och med 10 december 2023. Samtliga Öresundståg är upprustade inför T24. Inredningen har bytts ut och tågen har målats utvändigt.